PIROVAC Večer dječjeg stvaralaštva – 60 prekratkih minuta za Dan Općine

0
2692
Vrtićanci su izveli igrokaz Tika-tak u vrtiću (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Cijela kino sala je pljeskala i pjevala zajedno s onima koji su nastupali na pozornici – Večer dječjeg stvaralaštva bio je najveseliji event ovogodišnje proslave Dana Općine i blagdana sv. Jurja.

Polaznici Osnovne škole Pirovac, Male škola Puhačkog orkestra i Dječjeg vrtića Mendula  pokazali su dio onog što su tijekom godina radili zajedno sa svojim mentorima – učiteljicama Vesnom Garofulić, Silvanom Crljen i Anitom Vrkić, maestrom Denisom Jelušićem te odgojiteljicama Marijanom Šljukom i Ljubicom Vukman.

Među ostalim, sinoć je pirovačka dvorana imala priliku čuti pjesme “Sutra je novi dan” i “More i ja” iz “Naše glazbene priče”, s kojima su petaši neki dan u Zagrebu snimali spotove za Dječju televiziju te niz točaka kojima su đaci ove škole ostvarili uspjeh na ovogodišnjem Lidranu.  Djeca iz Puhačkog orkestra izvela su nekoliko nastupa na svojim instrumentima, a Vrtićanci su izveli igrokaz Tika-taka u Vrtiću. I još mnogo toga.

S Večeri dječjeg stvaralaštva (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uglavnom, kino sala je bila premala da primi sve koji su htjeli vidjeti Večer dječjeg stvaralaštva. A i 60 minuta, koliko je nastup trajao, bilo je premalo.

– S obzirom da smo ovdje za Božić imali jednu kvalitetnu, ali možda ipak predugu predstavu na kojoj smo pokazali više-manje sve što smo u školi pripremali, sada smo se  dogovorili da sve malo skratimo. Osim toga, nismo htjeli odjednom otkriti sve što radimo, jer čeka nas i Dan škole 29. svibnja, kada ćemo imati još jednu predstavu – kaže ravnateljica OŠ Pirovac Marina Erak.

U sklopu proslave Dana Općine i blagdana sv. Jurja za večeras u 19 sati na nogometnom igralištu je najavljen Malonogometni turnir MNK Pirovac.

Do tada, čestitamo školi, orkestru i vrtiću na sinoćnjem nastupu – evo i još nekoliko fotografija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here