ŠKOLSKI LIST Tema novog broja “Škoja” je film – intervjuiran i Cimbi

0
1097
S predstavljanja "Škoja" u Narodnoj knjižnici i čitaonici (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

U sklopu manifestacije „Noć knjige“ u murterskoj Narodnoj knjižnici i čitaonici sinoć je upriličeno predstavljanje 25. broja lista „Škoji“.

List Osnovne škole Murterski škoji od korica do zadnje stranice izradili su njeni đaci,  pod paskom odgovorne urednice Gordane Knez, profesorice hrvatskog jezika.
Glavna urednica  „Škoja“ je Klara Rameša, učenica sedmog razreda je glavna urednica, koja je kao glavnu tema ovog broja zajedno sa svojim novinarima obradila umjetnost filma, njegov nastanak i povijest.  U skladu se temom broja,  intervju je dobio najpoznatiji ovdašnji distributer najnovijih filmova, vlasnik kina „Cimbiland“ Josip Cimbulek. Osim provjere znanja u ne baš lakom kvizu o filmu, o tome što se dogodi kad si se život pretvori u film u “Škojima” govori i tekst učenice sedmog razreda Sare Longas „Moj život postao je film“.
Bogati školski list sadrži sva školska zbivanja i aktivnosti, uspjehe u natjecanjima iz hrvatskog jezika, sporta i tekstove koji su mahom osvajali nagrade na Lidrano natjecanjima.  Sve rubrike tekstovima, fotografijama i crtežima  pune sami osnovnoškolci.
Ravnatelj OŠ „Murterski škoji“ zahvalio je učenicima na velikom uloženom trudu zbog kojeg je list doživio veliki preokret i napredak u pogledu izgleda i sadržaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here