STIGLA DOZVOLA U Jezerima se gradi novi vrtić s jaslicama i cjelodnevnim boravkom

1
2657
Novi jezerski vrtić po zamisli arhitekta Damira Lasinovića

Općina Tisno izašla je danas s još jednom dobrom vijesti za najmlađe – stigla je građevinska dozvola za gradnju novog dječjeg vrtića u Jezerima, s kojim će i ovo mjesto dobiti vrtić s tri odjeljenja, poludnevnim, dnevnim i jasličkim, primjeren zahtjevima modernog vremena.

Od Upravnog odjela za uređenje i gradnju u Šibeniku u petak 20. travnja u Općinu je stigla građevinska dozvolu za izgradnju građevine javne i društvene namjene predškolska ustanova – Dječji vrtić Ribica u Jezerima. Novi vrtić gradit će se na mjestu starog, čija će konstrukcija većim dijelom biti uklonjena, a manjim uklopljena u konstrukciju novog vrtića. Rijel je o katastarskoj čestici 392/7 K.O. Jezera kod sportsko-tematskog parka, a gradi se prema glavnom projektu projektanta Damira Lasinovića.

– Prije godinu dana pokrenuli smo proceduru ishodovanja građevinske dozvole za zgradu novog vrtića koja će biti na mjestu postojećeg, građenog prije 20 godina koji više nije funkcionalan i ne zadovoljava suvremene pedagoške standarde.  U Jezerima, naime, nedostaju jaslička grupa i grupa cjelodnevnog boravka. Evo, dozvola je sad stigla i čekamo njenu pravomoćnost, nakon koje idemo s procedurom prethodnog savjetovanja i raspisivanja javne nabave za izvođača radova – najavljuje načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, zadovoljan što će u relativno kratkom vremenskom razmaku uspjeti sagraditi još jedan vrtić sa sva tri odjeljenja.

Novi vrtić će Općinu Tisno, prema procjeni projektanta, koštati četiri milijuna kuna, no Klarin najavljuje i kako će najmanje polovica od tog iznosa stići iz EU fondova. Svi zainteresirani se pozivaju da pogledaju projekt novog dječjeg vrtića u prostorijama Općine Tisno svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here