TISNO Besplatan vrtić za drugo i treće dijete

0
2602
Dječji vrtić Spužvica (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U sjeni žučne rasprave o The Gardenu i Beach baru Vortex sa 6. sjednice Oćinskog vijeća koja je odjeknula zabrinutošću mnogih Tišnjana, ostala je jedna vesela odluka – ona o utvrđivanju mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića „Spužvica“.

Od rujna ove godine obitelji s područja Općine Tisno, bez obzira koliko brojne bile, plaćat će čuvanje samo jednog djeteta u Dječjem vrtiću “Spužvica”. Troškove usluge čuvanja drugog, trećeg, četvrtog… djeteta u cijelosti na sebe preuzima Općina Tisno.

Kako stoji u Odluci o utvrđivanju mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića „Spužvica“, roditelji u cijeni redovitog 10-satnog jasličkog programa sudjeluju sa 750 kuna, 10-satnog vrtićkog sa 690, a oni čije dijete u vrtiću boravi 5,5 sati plaćaju 300 kuna. Novim čl. 9. Odluke roditelji s više djece u vrtiću se u potpunosti oslobađaju plaćanja usluge za drugo i svako sljedeće dijete.

Članak 9. Sudjelovanje roditelja u cijeni redovitih programa umanjuje se prema slijedećim mjerilima: 1. za drugo i svako slijedeće dijete u obitelji (domaćinstvu) koje istovremeno pohađa Dječji vrtić……………………………………………………………………100 %.., stoji u Odluci. Novouvedenim pravilo da roditelji smiju plaćati uslugu vrtićkog čuvanja samo za jedno dijete, bez obzira koliko ih imali, dio je pronatalitetne politike Općine Tisno, koja će provedbu odluke, odnosno vrtić za djecu mnogobrojnijih obitelji, plaćati iz svog proračuna.

Općinsko vijeće ovu je odluku donijelo jednoglasno. U cijelosti je pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here