Šećer na kraju – Murter je bio posljednja postaja posjeta Predsjednice RH našoj županiji

0
6418
Murterini su zapivali predsjednici (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Oduševljeno mnoštvo dočekalo je predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović na murterskoj Rudini.

Na Rudini su bili svi. Klapa Levera oduševila je predsjednicu pjesmom, a dječji vrtić Pčelica ručno rađenom razglednicom s motivom vrtića i svim ponosima Murtera, prikazujući crkvu Sv. Roka, murtersku narodnu nošnju, Lainsko idro i nezaobilazne murterske bake.

Da staro i mlado ide ruku pod ruku, pa i sa predsjednicom pokazala su djeca iz likovne radionice voditeljice Jelene Ćurić koja su naslikala portret koji prikazuje zajedništvo djece, naših starih u narodnim nošnjama koji okružuju predsjednicu Grabar Kitarović. Predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović je posebno dojmio prikaz čitavog kornatskog otočja izrađen u glini te se zadržala u razgovoru s autorima.

Da na otoku ne manjka ni sportskog duha i zdravog načina života demostrirala su djeca KK «Otok Murter», pod voditeljem Igorom Stegićem, MNK «Murter» starijih pionira sa trenerom Antonio Jamičićem i gimnastički klub «Šibenik Dalmacija» voditeljice Nene Tešulov.

Predsjednica je imala priliku vidjeti tradicionalne brodove, na kojima su je dočekali pjevači, jedni odjeveni u tradicionalne muške narodne nošnje, a drugi u jednako tradicionalne ribarske ili težačke trliše.

Predsjednica se zaustavila i kraj banka na kojem su restoran «Fabro» i njegov chef  Bruno Mudronja predstavili bogatstvo okusa Dalmacije i murterske gastronomije, koji su mamili osjetila mirisima i izgledom. Murter je bio posljednja postaja trodnevnog posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović našoj županiji, a po njenom držanju i pohvalama domaćinima moglo se zaključiti da bi rado ostala ili došla ponovno.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here