DAN OPĆINE Nagrada Općine Pirovac pripala Borisu Čubriću

0
2158
Na današnjoj sjednici sve su odluke donesene jednoglasno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Pirovca svoju je osmu sjednicu, posljednju uoči proslave Dana Općine i blagdana sv. Jurja danas održalo u prilično svečarskom raspoloženju – svih 11. točaka usvojeno je jednoglasno i to za manje od sat vremena.

Među jednoglasno usvojenim odlukama (POVEZNICA) bila je i Odluka o dodjeli priznanja Općine Pirovac za 2017. godinu, koja će biti uručena u ponedjeljak u kino dvorani na Svečanoj akademiji povodom Dana Općine.  Nagrada Općine Pirovac ove se godine dodjeljuje Borislavu Čubriću (posthumno) – za izniman dugogodišnji doprinos u turističkoj i kulturnoj promociji Pirovca.  Boris Čubrić je bio općinski vijećnik u dva mandata,  dugogodišnji sportski novinar Radio Šibenika i Hrvatskog radija, aktivan na mnogim područjima društvenog života, ne samo u kulturi i turizmu, i to vrlo često kao predvodnik.

Načelnik Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ove se godine dodjeljuje šest Plaketa Općine Pirovac i to: Tonću Garofuliću – za predani dugogodišnji rad u kulturnom stvaralaštvu, Kreši Peteku –  za osobit doprinos i nesebičnu pomoć u unapređenju pirovačkog kulturnog stvaralaštva, Mariji Vlahov – za predani dugogodišnji rad u kulturnom stvaralaštvu, Zdenki Gal – za predani dugogodišnji rad u kulturnom stvaralaštvu, Joži Černoši – za doprinos u razvoju društvenih odnosa i turističkoj promociji Pirovca te Luani Božac – za postignute uspjehe u karate sportu.
Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam čestitao je svim vijećnicima Dan Općine i još jednom ih pozvao na Svečanu akademiju. Najavio je kako su među svim ostalim uvaženim uzvanicima svoj dolazak na akademiju potvrdili i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar i  šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Sjednica Općinskog cijeća Pirovca 17. travnja 2018. (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here