“Dupini” u Tisno proteklog vikenda donijeli pet medalja

0
2460
Frane Gabre osvojio je broncu (Foto: VK "Dupin")

Veslači Veslačkog kluba “Dupin” Tisno proteklog su vikenda veslali na “zagrebačkom moru” na 35. međunarodnoj regati naziva “Croatia Open”.

Jarun je proteklog vikenda bio domaćin najveće veslačke tradicionalne međunarodne regate “Croatia Open” koja je ove godine doživjela 35. izdanje. Kao jedna od najjačih veslačkih regata u ovom dijelu Europe na početku veslačke sezone, “Croatia Open 2018.” i ove je godine donijela uzbudljive utrke i odgovor na pitanje koje su posade spremne ostvariti u nadolazećoj sezoni kao i najbolje rezultate na domaćim i međunarodnim regatnim stazama.

Na veslačkoj stazi na Jarunu okupilo se oko 70 veslačkih klubova iz 12 država, iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Slovačke, Bugarske, Njemačke, Austrije, Italije, Estonije, Monaka i Turske i to s vrhunskim natjecateljima u svim dobnim kategorijama, stoga, tišnjanski su “Dupini” svakako imali oštru konkurenciju, no usprkos tome veslači Veslačkog kluba “Dupin” Tisno iz Zagreba su se vratili okićeni zlatom, srebrom i broncom.

Frane Gabre (Foto: VK “Dupin”)

Junior Frane Gabre, u konkurenciji od 63 samaca (skifa) izborio je finale i u uzbudljivoj utrci zauzeo treće mjesto. Gabre je također veslao i dvojac s Ninom Perišićem iz Veslačkog kluba “Krka” te ponovno osvojio broncu. Odlične, obećavajuće rezultate postigli su i najmlađi “Dupini”. Stipe Mandušić u kategoriji samac kadeta osvojio je zlatnu medalju, srebrnu je osvojio Luka Papeša dok je broncu osvojio Filip Španja. Dvojac na pariće kadeta, Roko Čorkalo i Bruno Marača, kao i Luka Papeša i Filip Španja zauzeli su također odlično, 4. mjesto.

Foto: VK “Dupin”
Foto: VK “Dupin”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here