Košarkašice s otoka Murtera najbolje u županiji, dječaci drugoplasirani

0
1259
Foto: Igor Stegić

Proteklog vikenda završena je prva županijska minibasket liga za dječake i djevojčice do 11 godina. Završne utakmice odigrane su u Sportskoj dvorani u Tisnom.

U ženskoj konkurenciji košarkašice KK “Otok” slavile su zahvaljujući samo jednom pogotku više u međusobnom susretu s košarkašicama ŽKK Šibenik. – U prvom susretu ove dvije ekipe, slavio je Šibenik s tri razlike, dok je u drugom susretu slavio “Otok Murter” sa +5, a kako su obje ekipe ubilježile pobjede u preostalim susretima, na kraju je međusobni omjer odlučivao u borbi za prvo mjesto, pa su naše otočanke osvojile svoje prvo zlato na koje sam iznimno ponosan – pojašnjava nam trener KK “Otok” Igor Stegić.

Foto: Igor Stegić

Dok su košarkašice iz Murtera slavile veliku pobjedu, košarkaši “Otoka” zauzeli su drugo mjesto na završnoj minibasket ligi. U muškoj se konkurenciji daleko najboljom ekipom pokazao drniški DOŠK koji je inače, na nedavnom prvenstvu Dalmacije pokazao svoju nadmoć i osvojio prvo mjesto. – Iako u muškoj konkurenciji nismo osvojili zlato, naši su se košarkaši pokazali s vrlo dobrim partijama i najavili da se nakon puno godina “sna” ponovno budi košarka na našem otoku – kaže nam Stegić.

Foto: Igor Stegić

Podsjetimo, utakmice su se igrale jednom mjesečno u Sportskoj dvorani u Tisnom, gdje su u jednom danu dolazile sve ekipe iz županije i odigravale po jednu ili više utakmica. Za naše košarkašice ovo zasigurno nije kraj sezone, jer ih kako nam kaže trener Stegić, za već dva tjedna očekuje put na državno prvenstvo u Đurđevac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here