1. KRKA POLUMARATON Pobjednici su Tamas Nagy iz Mađarske i Lucija Kimani iz BiH

0
2609
Pobjednici (Foto: NP Krka)

Maratonci iz trinaest zemalja uspješno su istrčali 21,098 m staze od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum na 1. Krka polumaratonu, međunarodnoj atletskoj utrci kroz Nacionalni park “Krka”, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine.

Prije njih, u cilj su uspješno utrčali i sudionici Fun Run utrke građana na 5,5, km. Svi su natjecatelji dočekani u slavljeničkom, rimskom ozračju, kako i priliči amfiteatru​ Burnum, biseru antičke arhitekture – javljaju iz Javne ustanove NP “Krka”.

Pobjednici Fun Run utrke građana u muškoj i ženskoj kategoriji su Jure Božinović i Ivona Zemunik. Pobjednici 1. Krka polumaratona u muškoj i ženskoj kategoriji su Tamas Nagy iz Mađarske i Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine.

Rezultate utrke i popis pobjednika po kategorijama potražite na službenoj stranici utrke www.krka.run.

Staza 1. Krka polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da je rezultat ostvaren na Krki vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu, a zbog posebnog ugođaja trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine, utrku je od početka pratio veliki interes.

NP “Krka” zahvaljuje trkačima, navijačima i svima koji su sudjelovali u organizaciji 1. Krka polumaratona!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here