Predsjednica RH dolazi na otok – posjetit će betinski muzej i razgovarati s kalafatima

0
3224
Ilustracija - Rudinapress

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sljedećeg tjedna posjetit će Općinu Tisno, odnosno Betinu i tamošnji Muzej betinske drvene brodogradnje – doznajemo iz Općine Tisno.

Predsjednica će Betinu posjetiti u sklopu najavljenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji. Detalje o posjetu još uvijek ne iznose iz Ureda Predsjednice RH ni iz Šibensko-kninske županije. No, potvrdu dolaska predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u Betinu dobili smo iz Općine Tisno, čiji bi načelnik Ivan Klarin trebao biti njen domaćin.
– Da, planirano je da predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dođe u Betinu u četvrtak 19. travnja, gdje će posjetiti Muzej betinske drvene brodogradnje. Povodom posjeta Predsjednice RH Šibensko-kninskoj županiji Općina Tisno predložila je i posjet Muzeju. Poziv je prihvaćen i dogovoreno je da će razgledati postav Muzeja i sresti se s tamošnjim kalafatima. Detalji se još usklađuju s protokolom Ureda Predsjednice – rekao nam je načelnik Klarin.
Osim stalnog postava Muzeja betinske drvene brodogradnje Predsjednica RH u Betini će imati priliku pogledati i izložbu “Marame otoka Murtera”, koja se u organizaciji Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik i Muzeja betinske drvene brodogradnje otvara večeras u 19.30 sati i koja će biti otvorena sve do kraja svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here