Nepropisno parkiranje na Butini – prometni čepovi otklonit će se kaznama i okretištem za autobuse

0
1597
'-
Češki turisti s Citroenom jutros u blokirali promet kroz Murter (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Češki turisti Citroenom su jutros blokirali promet kroz središte Murtera.

Parkiranje na nogostupu ili nasred prometnice nije samo specijalnost samo lokalnih usijanih glava (POVEZNICA). Sav promet kroz Murter jutros je tako blokirao Citroen čeških registarskih oznaka. Nesretni turisti parkirali su ili zaustavili automobil u jednosmjernoj Ulici Butina. Zaobići su ga mogli drugi automobili, ali ne i autobus šibenskog autotransporta na liniji Murter – Šibenik koji je dolazio iz smjera Obale Murterskih škoja.

Kazna je pod brisačem (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Autobus s putnicima je ostao “zaglavljen” ispred Leopolda, a iza njega kolona automobila s ništa manje nervoznim vozačima i putnicima. Prometni redar Općine Murter-Kornati brzo je reagirao, kazna se našla pod brisačem, a nesavjesni vozač, ili turist zbunjen i umoran nakon dugog puta, je pronađen, Citroen dislociran… No, što će se događati u srcu sezone, kada se ovakvi prizori pojavljuju već u prvoj polovici travnja!? Osim pojačanog rada Prometnog redarstva, iz Općine najavljuju i konkretne poteze koji će dugoročno otkloniti mogućnost stvaranja čepova zbog zaglavljenih autobusa u uskoj Butini.

Zaustavljeni promet  (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– U tijeku je postupak izvlaštenja zemljišta za uređenje kružnog toka, odnosno okretišta za autobuse kod benzinske postaje na Obali Murterskih škoja – rekao nam je jutros načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

Općina će kod postaje urediti dodatni parkirališni prostor, te autobusno stajalište i okretište za autobuse, gdje će se autobusi, oni linijskih i posebnih vožnji, okretati i vraćati natrag u kroz Betinu. Ili na obilaznicu kroz Murtersko i Betinsko polje, čije se uređenje također očekuje.  Autobusi će ovim rješenjem, naime, trajno biti izbačeni iz centra. Do tada će incidentne situacije, poput ove s češkim Citroenom, rješavati Prometno redarstvo svojom pojačanom budnošću. No, hoće li se nakon izgradnje okretišta za autobuse moći tolerirati parkiranje automobila nasred Hramine ili Butine?

Prometni redar u akciji (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here