BETINA Općina Tisno ulaže 900.000 kuna u uređenje prostora oko škole

0
1578
Podrčni odjel OŠ Murterski škoji nalazi se nekadašnjem Spomen domu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Betinjani više neće strepiti za sigurnost djece dok su u školi – uređuje se njen okoliš, jedna od javnih površina u vlasništvu Općine Tisno u Betini koja još nije primjereno uređena.

U zgradi sagrađenoj 60-ih godina na križanju današnje Ulice Stjepana Radića i Ulice  Zrinskih i Frankopana danas su dvije učionice Područnog odjela OŠ Murterski škoji,  gdje nastavu od 1. do 4. razreda pohađa 50-ak malih Betinjana.  Roditelji su više puta molili Općinu da se zbog sigurnosti djece uredi zbog sigurnosti djece, tako da su nedavno postavljeni  ograda, ležeći policajci (uspornici) i prometni znakovi. Prostor ispred nekadašnjeg Spomen doma palim borcima NOB-a javna je površina u vlasništvu Općine Tisno u Betini koja već duže vrijeme zahtjeva intervenciju. Općina Tisno stoga do kraja godine ovdje najavljuje ozbiljnu investiciju.

Spomen-dom palim borcima NOR-a u Betini – biste palih boraca ostaju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ovaj neugledni prostor koji se nalazi na glavnoj prometnici svakako je zasluživao bolju brigu, a na ovu investiciju se odlučujemo prvenstveno zbog sigurnosti školske djece. Zgrada u kojoj je škola nema dvorišta i zato svaki dolazak, izlazak ili boravak izvan učionice  predstavlja određeni rizik – kaže načelnik Ivan Klarin.

Projekt što ga izrađuje Arhitektonski studio ARX iz Šibenika bit će prezentiran javnosti do početka glavne turističke sezone, a radovi bi mogli biti izvedeni već do kraja ove godina. Planira se da prostor ispred i oko škole bude ograđen i uređen za boravak školske, s igralištem, klupama i hortikulturnim instalacijama, te nekoliko parkirališnih mjesta. Biste Nikole Škevina i Dragutina Bilića ostaju u dotjeranom okolišu.

Projektantske procjene investicije, zajedno s građevinskim radovima, uređenjem i opremanjem igrališta i hortikulture, kreću se oko 900 tisuća kuna s PDV-om. No, točan iznos će se znati tek nakon što Općina Tisno provede javni natječaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here