NAJAVA Akcija skupljanja papira “Zeleni korak” u Murteru

0
1344

Povodom Dana planeta Zemlje Udruga Argonauta u suradnji s OŠ “Murterski škoji” i lokalnim dionicima i ove godine, već tradicionalno organizira akciju prikupljanja papira pod nazivom “Cvijeće za smeće”.

Udruga Argonauta i OŠ “Murterski škoji” priključili su se i ove godine dm-ovoj akciji pod nazivom “Zeleni korak”. Cilj akcije je prikupiti što više starog papira, a razredi murterske osnovne škole natjecat će se u količini skupljenog papira. Novac dobiven otkupom bit će upotrijebljen za pokrivanje troškova izleta najboljim razredima. Ove godine bit će i teže jer treba obraniti prošlogodišnje osvojeno 1. mjesto.

– Kroz deset godina podijeljeno je preko 6 tisuća sadnica cvijeća u nas, kao i prikupljeno više od 60 tona starog papira, a popularan dugogodišnji naziv “Cvijeće za smeće” posljednjih se godina izbjegava jer krivo asocira da je papir smeće, a ne vrijedna sirovina – kažu nam u Udruzi Argonauta.

Akcija “Zeleni korak” je pod pokroviteljstvom dm-a, a održava se od 1. do 31. ožujka te je na razini svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Svaka škola koja sudjeluje u spomenutoj akciji bit će nagrađena od strane Unijapapira s iznosom ekvivalentnim otkupnoj cijeni po jedinici težine (500 kn/tona).

Vaganje prikupljenog papira u Murteru održat će se 11. travnja s početkom u 13 sati između uljare i skladišta komunalnog poduzeća “Murtela”.

– Osim osnovnoškolaca, svi ostali građani i građanke su pozvani da se priključe akciji, a njima će se u zamjenu za prikupljeni papir osigurati 500 sadnica koje su donacija Turističke zajednice Murter – Kornati – pozivaju organizatori.

U slučaju lošeg vremena, akcija će se odgoditi, a o novom terminu održavanja ćemo pravovremeno obavijestiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here