MOTORI Najavljene pojačane kontrole (ne)nošenja kacige

0
1908
Ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić

Dolaskom lijepog vremena na cestama je sve više motorista, pa policija najavljuje pojačane kontrole i kazne za one koji se u vožnji ne pridržavaju propisa.

Policijska uprava šibensko-kninska upozorava kako je strogo postupanje prema motoristima nužno jer statistike pokazuju da ih sve više stradava: 2016. godine je u prometnim nesrećama na našim cestama stradala 126,  a lani čak 184! U nesrećama prošle su godine poginula dvojica, a pretprošle jedan motorist. Raste i broj prekršaja nekorištenja sigurnosne kacige.

– U narednom razdoblju na području ove Policijske uprave poduzimat će se pojačane preventivno-represivne mjere prema vozačima motocikla i mopeda i to kroz provjeru i sankcioniranje korištenja zaštitne opreme (kacige), kao i svih ostalih prekršaja koje ti vozači čine u prometu – najavljuje Policijska uprava šibensko-kninska (POVEZNICA MUP).

Motoristi stradavaju i zbog pogreški ostalih sudionika u prometu, a policija kao najčešće greške vozača automobila u odnosu na motoriste navodi oduzimanje prednosti prolaska.

– Prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, vozači ne pridaju dovoljno pozornosti ovoj kategoriji vozača, tako da im se često nađu u takozvanom „mrtvom kutu“ bočnog ogledala, a prilikom ovih radnji vozači osobnih automobila često ne vode računa da su motocikli vozila koja s obzirom na omjer masa/snaga na kratkim dionicama mogu ostvariti jako velika ubrzanja – navodi PU šibensko-kninska u priopćenju za javnost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here