Košarkašice “Otoka” nose pehar iz Italije

0
3110
KK Otok u Italiji (Foto: Rudinapress/I. Stegić)

Talijanski sportski centar “Sportilia” i grad Santa Sofia proteklog vikenda bili su domaćini mini košarkaškog turnira za djecu rođenu 2006., 2007. i 2008. godište. Na spomenutom turniru nastupile su i dvije ekipe košarkaškog kluba “Otok” s otoka Murtera.

– U konkurenciji 2006. godište nastupili su sa ženskom ekipom, dok je u 2008. godištu nastupila miješana ekipa sastavljena od dječaka i cura – kaže nam Igor Stegić trener naših košarkaša i košarkašica i dodaje – U mlađoj konkurenciji, otočani su krenuli visokom pobjedom nad domaćom ekipom “High school basket”, ali nakon toga su ubilježili tri poraza protiv “Energy Padove”, “Marnatese Verde” i “Pallacanestro Motta”. Na turniru su od ukupno osam ekipa završili na šestom mjestu.

Starije su pak cure s otoka Murtera na početku turnira saznale da zbog manjka ženskih ekipa (samo dvije ekipe su ostale nakon nekoliko nenadanih otkaza) će sudjelovati zajedno s muškim ekipama. – To nimalo nije smetalo našim mladim otočankama da se pokažu u odličnom svjetlu – ponosno nam kaže Stegić.

KK Otok u Italiji (Foto: Rudinapress/I. Stegić)

Unatoč porazu u prvoj utakmici protiv ekipe Aics Forli “Azzurro” koja je završila rezultatom 25:37, dobile su velike pohvale od domaćih trenera i publike, a nakon što su u drugom kolu savladale “Energy Padovu” rezultatom 26:25, izazvale su pravo oduševljenje na tribinama.

U trećem susretu košarkašice s otoka Murtera doživjele su poraz od sjajne ekipe “Virtus Venezia” 23:46, ali još jednom su pokazale sjajnu igru i borbenost.

– Na kraju turnira zauzele su 6. mjesto od ukupno 12 ekipa, a onda je na prijedlog organizatora, dodatno odigrana utakmica jedine dvije ženske ekipe, “KK Otok” i “Virtus Venezia girls” gdje bi pobjedniku pripao pehar za prvo mjesto u ženskoj konkurenciji – pojašnjava nam Stegić.

Iako već umorne od puta i nespavanja, otočanke su smogle snage doći do pobjede a samim tim i zasluženog pehara za prvo mjesto u ženskoj kategoriji.

– Ipak, važnije od rezultata bilo je druženje i upoznavanje novih prijatelja, učenje jezika i prihvaćanje drugih kultura, a djeca s otoka su se i tu pokazala i predstavila naš otok u najljepšem svjetlu – kaže nam Igor Stegić.

Upoznavanje novih prijatelja (Foto: Rudinapress/I. Stegić)

Za mlađu ekipu “KK Otok” nastupili su: Hana Slavica, Katarina Turčinov, Kjara Lošić, Aleksandra Božikov, Tea Rameša, Chiara Bašić, Greta Kurkut, Toma Perina, Lorenco Baica, Andrija Bilić, Daniel Conway, Marko Mihić i Vito Ježina, dok su za stariju ekipu nastupile Tonka Reškov, Gina Pirjak, Luce Pirija, Manuela Ježina, Ida Ježina, Felina Zasanski, Bruna Turčinov, Gracija Bašić, Enija Turčinov, Hana Kurkut, Gabrijela Belamarić, Leonarda Jelić i Leonarda Donđivić uz vođenje trenera Igora Stegića i predsjednice kluba Jagode Juraga.

KK Otok u Italiji (Foto: Rudinapress/I. Stegić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here