JK Žal uselio u novouređeni prostor – treninzi u svim vremenskim uvjetima

2
3343
Mala svečanost među idrima i konopima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jedna od najstarijih i najtrofejnijih sportskih ustanova otoka Murtera, Jedriličarski klub “Žal“ iz Betine, uselio je u novouređene prostore i od danas prvi put u povijesti njegovi članovi imaju primjerene uvjete za treniranje u svim vremenskim uvjetima.

Investicijom Općine Tisno od gotovo 600.000 kuna hala u betinskim Zdračama koju je klubu poklonio njen prvi predsjednik Branimir Uroda pretvorena je u reprezentativni prostor za okupljanje, učenje i treninge jedriličara. Radovi su trajali pola godine, tijekom kojih su dotjerani pročelje, okoliš i unutrašnjost, gdje su u 180 metara četvornih zatvorenog prostora u prizemlju i 60 metara na katu uređeni i opremljeni sanitarni čvorovi sa svlačionicama, ured, kuhinja, učionica, prostor za druženje, spavaonice i teretana.

Svečanost (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Predsjednica JK Žal Anđelina Jušić i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin sinoć su na maloj svečanosti otvorenja uputili zahvale svima koji su na bilo koji način doprinijeli.

– Duga je i slavna povijest ovoga kluba. Za nju i za večerašnje otvorenje imamo zahvaliti najprije Branimiru Urodi, prvom predsjedniku “Žala” koji je ovu halu poklonio, ne Općini, ne mjestu, nego jedrenju, generacijama koje su ovdje trenirale, koje treniraju i koje će tek trenirati – rekao je načelnik Klarin.

Zbog snažne bure koja puše posljednjih dana do trenutka svečanog otvorenja nije bilo moguće dopremiti i ugraditi svu opremu, ali to će biti učinjeno vrlo skoro te će prostor za koji dan profunkcionirati u punom kapacitetu.

JK Žal – novouređeno pročelje (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– S novouređenim prostorom i novom opremom 50-ak članova kluba prvi put će dobiti mogućnost za rad u svim vremenskim uvjetima, čime se stvaraju pretpostavke za uključivanje većeg broja djece i postizanje još značajnijih sportskih uspjeha. Jedriličarski klub “Žal” će ubuduće raditi svih 12 mjeseci u godini, a još jedan korak prema tom cilju bit će angažiranje trenera u stalnom radnom odnosu – kaže predsjednica “Žala” Anđelina Jušić.

Novouređeni prostor i njegova oprema prelaze potrebe sadašnjeg broja jedriličara, te će ih po određenim uvjetima moći koristiti i drugi ovdašnji sportaši kojima jedrenje nije prvi izbor. Radi se prije svega o teretani, koja je osmišljena i opremljena prema olimpijskim standardima.

Prvi predsjednik Branimir Uroda (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jedriličarski klub “Žal“ iz Betine najstarija je sportska organizirana ustanova otoka Murtera, i svakako jedno od najstarijih sportskih društava u Šibensko – kninskoj županiji. Klub je osnovala grupa betinskih brodograditelja (kalafata), i mladi entuzijasti iz Betine, 20. rujna 1950. godine, te svi iz brodogradilišta “ISTOK“ iz Betine (JK Žal). Inicijativom Dinka Foretića, kapetana duge plovidbe koji je odrastao i plovio s generacijama betinskih jedriličara, zahvalnost prvom predsjedniku kluba Branimiru Urodi iskazana je i postavljanjem njegove fotografije na zidu sportske hale koju je darovao generacijama jedriličara.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here