Košarkašice “Otoka” druge u Dalmaciji

0
1501
KK "Otok" (Foto: Igor Stegić)

Split je jučer bio domaćin finalnog turnira mini košarkaškog prvenstva regije Jug za djecu U11, na kojem su se uz ŽKK Šibenik, dubrovačku ŽKK Ragusu i splitski KAŽL, našle i košarkašice KK “Otok” s otoka Murtera.

Otočanke su već prošli vikend u kvalifikacijskom dijelu turnira pokazale da se mora ozbiljno računati na njih i s tri uvjerljive pobjede osvojile prvo mjesto u skupini čime su se plasirale u polufinale. U polufinalu se odigrao “lokalni derbi” jer su im protivnice bile košarkašice ŽKK Šibenik, a kako ove cure igraju i županijsku mini košarkašku ligu, protivnici su se itekako dobro poznavali što je uzrokovalo vrlo tvrdu i borbenu utakmicu s malo koševa.

– Neizvjesnost je trajala tri četvrtine, a onda su naše cure ipak slomile otpor Šibenčanki i zasluženo slavile, na kraju uvjerljivim rezultatom 19:5 – kaže nam trener “otočanki”, Igor Stegić.

U finalnom susretu, protivnik je bila ekipa ŽKK Raguse iz Dubrovnika. Ove dvije ekipe su i prošle sezone činile finalni par, a kao i lani, pobjedu su odnijele Dubrovčanke.

– Iako su naše cure riješile prvu četvrtinu u svoju korist (8:6) u nastavku su ipak nešto kvalitetnije Dubrovčanke došle do vodstva, a na kraju i do uvjerljive i zaslužene pobjede rezultatom 48:18 – ponosno nam kaže trener košarkašica “Otoka” Igor Stegić.

Otočanke su obranile lanjsko drugo mjesto na regionalnom prvenstvu i time zaslužile odlazak na završnicu državnog prvenstva na kojem će sudjelovati deset najboljih ekipa, po dvije iz pet regija Hrvatske.

Za KK “Otok” na ovom turniru nastupale su: Bruna Turčinov, Dora Živković, Sara Obratov, Kjara Lošić, Chiara Bašić, Greta Kurkut, Katarina Turčinov, Julija Sladić, Tonka Jakovčev, Aleksandra Božikov, Hana Slavica, Tea Rameša, Beata Mudronja i Eni Skračić, uz trenere Igora Stegića i Dobroslava Juragu, ali i veliku podršku roditelja i predsjednice Jagode Juraga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here