IZBORI U HDZ-u: Stipe Urem jedini kandidat u Pirovcu, u Tisnom se natječu Zoran Bokan i Guido Frkić

0
2642
Zoran Bokan i Guido Frkić (Foto: Arhiv/Rudinapress)

Utvrđene su liste kandidata za izbore predsjednika općinskih organizacija HDZ-a koje su lani nakon lokalnih izbora bile raspuštene zbog loših rezultata – u Pirovcu se već zna pobjednik, jer je istaknut samo jedan kandidat, dok će u Tisnom HDZ-ovci birati između dvojice.

Kako je izvijestio HDZ svojim međumrežnim stranicama (POVEZNICA), jedini kandidat za predsjednika OO HDZ-a Pirovac je 26-godišnji Stipe Urem. U Pirovac se vratio sa studiranja na Građevinskom fakultetu u Zagrebu i lani je na izborima za Općinsko vijeće Pirovca bio četvrti na listi HDZ-a. U Vijeće su Pirovčani 21. svibnja izabrali prvih troje s liste, Ljubicu Šinkić Selman, Milu Barića i Radislava Gulama (HDZ). Kad je zbog lošeg izbornog rezultata u listopadu Općinski odbor HDZ-a raspušten (POVEZNICA), Stipe Urem je izabran za povjerenika te je sada jedini kandidat za predsjednika Općinskog odbora.

U Tisnom je nakon raspuštanja Općinskog odbora HDZ-a povjerenikom imenovan Betinjanin Luka Jakovčev,  22-godišnji student Odnosa s javnošću i medija na Sveučilištu VERN u Zagrebu koji je kao treći na listi ove stranke lani izabran u Općinsko vijeće Općine Tisno. No, njegova je kandidatura izostala, jer je u međuvremenu donio odluku završiti dodatne dvije godine fakulteta pa se, kaže, nije se htio nametati da bi tišnjanskom organizacijom upravljao iz Zagreba.

Kandidature za predsjednika OO HDZ-a Tisno istaknuli su Zoran Bokan iz Betine i Guido Frkić iz Tisnog (POVEZNICA). Bokan je diplomirani inženjer elektrotehnike i obrtnik. Riječ je o 52-godišnjaku, nekadašnjem vijećniku s priličnim iskustvom u politici, kojeg je HDZ već bio otpisao i lani mu na listi za Općinsko vijeće dodijelio jedanaesto mjesto. Zamijenio je Luku Jakovčeva u Vijeću, nakon što je ovaj stavio mandat u mirovanje (Vijeće je o tome obaviješteno o tome 09. ožujka)… Konkurira mu Guido Frkić, 44-godišnji radnik općinskog Komunalnog poduzeća “Ježinac”. On je tek odnedavno politički angažiran. Na izborima za Vijeće Mjesnog odbora Tisnog 2015. godine HDZ mu je na svojoj izbornoj listi dodijelio neprolazno peto mjesto, ali je u vijeće ušao kao zamjena.

Izborna povjerenstva su odluku o objavi kandidatura za ove izvanredne unutarstranačke izbore donijela 10. ožujka, a izbori će biti održani već 25. ožujka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here