Osnovan ogranak HDS-a u Pirovcu – predsjednik je 19-godišnji Duje Žilić

0
4962
Čelništvo HDS-a Tisnog, Murtera i Pirovca: Mario Živković, Petar Ježina, Ervina Tomin, Toni Turćinov, Duje Žilić i Frane Barić (Foto: Rudinapress(H. Pavić)

Hrvatska demokršćanska stranka ustanovljena je i u Pirovcu – na osnivačkoj skupštini OO HDS-a za predsjednika je izabran Duje Žilić, a dopredsjednik je Frane Barić.

Stranka je u Pirovcu učlanila ukupno devet članova, koji su među sobom u subotu jednoglasno izabrali vodstvo. Predsjednik ima samo 19 godina, učenik je Srednje strukovne škole u Šibeniku i budući elektroinstalater.

– Ekipu koja je kroz HDS pokrenula promjene i u vrlo kratko vrijeme ostvarila značajan napredak Općine Murter-Kornati upoznao sam kroz nogomet, na treninzima MNK Murter. Načelnik Općine Toni Turčinov, županijski povjerenik HDS-a i dopredsjednik stranke na nacionalnoj razini, bi mi je  trener. U nogometu smo imali više nego kvalitetnu suradnju, zbog čega sam siguran da ćemo zajednički ostvarivati uspjehe i u politici. Toni je onaj koji zna posložiti ekipu i planirati igru, kako u nogometu tako i u politici. Motivacije nam ne nedostaje i uvjeren sam da ovaj tim, kao i do sada, može samo napredovati i pobjeđivati – otkrio je Žilić nogometnu pozadinu svog političkog angažmana.

Druženje demokršćana nakon osnovačke skupštine (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pirovački je jedan u nizu temeljnih ogranaka HDS-a koji se osnivaju ususret najavljenoj osnivačkoj skupštini šibensko-kninske županijske organizacije stranke. Županijski povjerenik Toni Turčinov zadovoljan je, kaže, što je i u Pirovcu složio ekipu koja će jamčiti bolju budućnost.

– Kako se igrač ponaša na terenu, takav je i u životu. To je pravilo. Duje je vrlo uporan i vrijedan, jedan od najkvalitetnijih ljudi s kojima sam imao čast surađivati. Njegov talent i veliko srce nemaju premca. Znam da će s njim HDS u Pirovcu jako dobro igrati.  Općinska uprava na čelu s HNS-om radi jako dobar posao u Pirovcu, a mi smo uvjereni da s jakim HDS-om Pirovac može i više. Pred nama je jako puno posla, no ova ekipa je krenula vrlo smjelo i odvažno. Do izbora ćemo i u tom mjestu učvrstiti stranku i zauzeti mjesto vodeće stranke s desne strane političkog spektra – rekao nam je Toni Turčinov.

Dopredsjednik i županijski povjerenik HDS-a do kraja mjeseca najavljuje osnivanje ogranaka u Vodicama, Zatonu i Šibeniku, a potom i županijske organizacije ove stranke.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here