TISNO Stižu kazne za nepropisno parkirane ili zaustavljene aute

0
2128
Tisno - državna cesta D 121 danas popodne (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

I Općina Tisno najavljuje obračun s nepropisnim parkiranjem – prvog tjedna travnja prometni redari će prekršiteljima pod brisačem ostavljati opomene, a poslije toga im slijede novčane kazne.

Ako tko misli da samo u Murteru žive oni koji zbog lijenosti izigravaju propise, blokiraju pješački i automobilski promet samo kako bi parkirali što bliže, ako je moguće i u samom kafiću ili dućanu (POVEZNICA), griješi. Takvih nas ima u svim mjestima otoka popriličan broj. Zbog toga iz Općine Tisno najavljuju kampanju koja bi trebala preodgojiti ovdašnje vozače.

Prometni (ne)red – gajbe, smeće i štekat na nogostupu – a parkirati je najslađe kod znaka zabrane (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Evo najave: Prometno redarstvo Općine Tisno od 01. travnja 2018. godine kreće s provjerom sigurnosti na prometnicama unutar Općine Tisno. Prvih 7 dana prometno redarstvo postavljat će obavijesti – opomene o počinjenom prekršaju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama koji se tiče dijela o nepropisno zaustavljenim i parkiranim vozilima. Nakon isteka tih 7 dana prometno redarstvo krenut će s kaznama za nepropisno zaustavljena ili parkirana vozila.

Napominjemo da cilj komunalnog i prometnog redarstva Općine Tisno nije sankcionirati vozače već poboljšati sigurnost i protočnost u prometu.

Što dodati najavi sa službenih stranica Općine Tisno? Možda tek da je datum nespretno odabran – jer je prvi dan travnja dan za zbijanje šala, a osim toga, 1. travnja ove je godine Uskrs i još je nedjelja.  Kako god, prometni nered koji se događa nije nikakva šala. O tome svjedoči i ovih nekoliko prizora s kopnene strane mosta nasumično zabilježenih nakon što je danas objavljena obavijest Komunalnog i prometnog redarstva.

a

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here