EKOLOGIJA NP “Krka” organizira besplatnu poduku lončarstva

0
1269

Svijest o potrebi razvrstavanja, ponovnog korištenja i recikliranja upotrijebljenih materijala može se razvijati na vrlo kreativne načine – Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ osmislila je jedan vrlo originalan i još od 2012. godine prakticira ga u svojim Ispostavama u Drnišu i Skradinu, gdje organizira eko radionice i predavanja u sklopu projekta “Znanjem do očuvanja”.

U ožujku ove godine svi zainteresirani mogu sudjelovati na radionici Osnove tehnike lončarstva, na kojoj će se upoznati s oblikovanjem gline i lončarskim kolom. Varaždinske keramičarke Leopoldina Herceg i Martina Brlenić podučavat će tijekom tri vikenda osnovama tehnike lončarstva: valjanju, izrezivanju, spajanju, lijepljenju, utiskivanju i slično. Petkom u Skradinu a subotom u Drnišu u ispostavama Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ od 17 do 20 sati polaznici će moći odlučiti hoće li se samo upoznati s tom tehnikom ili će u tri tjedna naučiti i nešto više.
Projekt Znanjem do očuvanja zamišljen je kao niz edukativnih aktivnosti – ekoradionica i predavanja – u cilju upoznavanja svih zainteresiranih, prije svega odraslog lokalnog stanovništva, s načinima na koje mogu, npr. kroz kreativne radionice, smanjiti globalni konzumerizam i odbačenim stvarima udahnuti novi život. Sve su radionice besplatne.
Prve radionice održat će se u petak i subotu, 9. i 10. ožujka 2018.
Zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail: silvija.caleta@npk.hr

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here