HDS dobio ogranak u Tisnom

1
4522
Mario Živković, predsjednik novoutemeljenog ogranka HDS-a (Foto: FB)

Hrvatska demokršćanska stranka od subote ima ogranak i u Tisnom – predsjednik joj je Mario Živković, a dopredsjednica Ervina Tomin.

Osnivačka skupština ogranka HDS-a je održana u restoranu Marin na Kapeli, gdje se, kako kaže dopredsjednik HDS-a Toni Turčinov, “17 mladih i perspektivnih ljudi, koji žele radit za bolje sutra svoje djece i mladosti u ovoj općini”.

– Nitko sretniji od mene kada vidim koliko potencijala ima susjedna općina. Zato smo u ogranak HDS-a okupili ljude koji te potencijale mogu i žele aktivirati, na dobrobit svih mjesta i mještana Općine Tisno – kaže Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati i zamjenik predsjednika Hrvatske demokršćanske stranke.

Mario Živković je 36-godišnji ugostitelj iz Tisnog. Na osnivačkoj skupštini jednoglasno je izabran za predsjednika, kao i dopredsjednica Ervina Tomin. Ovo je Živkoviću prvi aktivni angažman u politici u koju se uključio jer, kaže, vjeruje da svaki pojedinac treba na neki način biti uključen u procese odlučivanja i doprinositi javnim poslovima, a ne samo pasivno promatrati i biti predmet tuđih odluka.

– Priključio sam se timu HDS-a jer okuplja mlade ljude koji su uvijek spremni na rad, na djelovanje za opće dobro. To su ljudi koji se ne bave politikom radi politike same, radi nekakvog politiziranja, već u javnom životu djeluju vrlo konkretno i planski, osmišljeno u cilju boljitka svoje lokalne sredine. Tome svjedočimo i u nama susjednoj Općini Murter-Kornati, koja je HDS-om napravila veliki iskorak i svakim danom napreduje u svim segmentima života – otkriva nam Mario Živković, prvi predsjednik novoutemeljenog ogranka HDS-a Općine Tisno.

HDS je mala stranka pozicionirana na samom desnom kraju političkog spektra. Parlamentarna je od 2015. godine i dio je vladajuće koalicije s HDZ-om, u kojoj sudjeluje s dva zastupnika, prof.dr.sc Goran Dodig predsjednik i Branko Hrg zamjenik predsjednika HDS-a (http://www.demokrscanihds.hr/o-nama/). U Murteru je ogranak HDS-a osnovan neposredno pred posljednje lokalne izbore, na kojima je u suradnji s HDZ-om osvojio izvršnu vlast, a samostalno ima većinu u Općinskom vijeću. Predsjednik murterskog ogranka je Toni Turčinov, aktualni načelnik, koji ujedno obnaša i dužnost dopredsjednika stranke na nacionalnoj razini.

Do kraja mjeseca, najavljeno je, bit će osnovani i ogranci u Pirovcu, Vodicama, Zatonu i Šibeniku, te županijska organizacija ove stranke.

 

1 KOMENTAR

  1. Hvala na lijepom članku uz jednu ispravku.Hrvatska Demokršćanska Stranka u Hrvatskom Saboru ima 2 predstavnika.Veoma uspješno zastupaju nas prof.dr.sc Goran Dodig predsjednik i Branko Hrg zamjenik predsjednika HDS-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here