NEVRIJEME Na otoku nema škole, Pirovčanima snijeg ne smeta

0
3753
Hramina danas popodne (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Zbog snježnih padalina nastave sutra neće nastave u većini škola na području Šibensko-kninske županije. No, ne promijene li se preko noći vremenski uvjeti, škola u Pirovcu će raditi.

Šibensko-kninska županija je popodne obznanila da je donijela odluku da sutra, 27. veljače 2018. godine neće biti nastave u svim srednjim školama na području Grada Šibenika te u  u OŠ Kistanje, OŠ Skradin, OŠ Jakova Gotovca u Unešiću, OŠ Primošten i OŠ. Neće je biti ni u svim osnovnim školama u Šibeniku.

Županija je odluku o održavanju nastave donijela u dogovoru s ravnateljima osnovnih i srednjih škola. Nastave nema, kako kažu u obavijesti, “zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i snijega koji još od jutros pada na velikom području Šibensko-kninske županije, te velikog broja učenika putnika koji zbog neočišćenih lokalnih prometnica nisu u mogućnosti doći do škole”.

Osnovna škola Vjekoslava Kaleba u Tisnom i Osnovna škola Murterski škoji, međutim, samostalno su donijele su donijele odluke da u utorak ipak neće zvati djecu u školu.

– Što se tiče same zgrade škole, snijeg možda ne bi bio nepremostiv problem, no učitelji su nam putnici, a i sve oko škole je zaleđeno. Mišljenja smo da je bolje nastavu otkazati i nadoknaditi izgubljene sate nego riskirati da se neko dijete polomi na putu do škole ili za vrijeme odmora – rekla nam je večeras Sanda Crvelin, ravnateljica OŠ Vjekoslava Kaleba.

Potpuno istog stava su i u Murteru.

– Oko škole je sve poleđeno. Sad je temperatura zraka -5 stupnjeva, a bit će i -7. To možda za nas odrasle ne predstavlja neki problem, ali za malu djecu bi mogao biti. Bolje nam je nadoknađivati sate nego riskirati da netko slomi nogu ili ruku – rekao nam je Edo Juraga, ravnatelj OŠ Murterski škoji. Također i u PO Jezera i PO Betina u utorak neće biti nastave u obje smjene.

Pirovačka osnovna škola, kako sada stvari stoje, držat će se odluke Županije.

– U Pirovcu snijega više nema i ukoliko se tijekom večeri i noći nešto drastično ne promijeni, OŠ Pirovac će se držati odluke Šibensko-kninske županije. I naši su učitelji putnici. Ukoliko neki od njih ne budu mogli zbog snijega doći, nekako ćemo se organizirati i održati nastavu u svih osam razreda. Istina, na snijegu i ledu djeca se mogu polomiti, ali prevladao je stav kojeg su podržali i roditelji da se to još lakše može dogoditi ako sutra ne budu u školi  – rekla nam je ravnateljica pirovačke škole Marina Erak.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here