UPOZORENJE Parkirajte aute i vežite brode – u nuždi zovite komunalce

0
2346
Jedrilica nasukana na Kokoču (Foto: Rudinapress)

Iz MUP-a upozoravaju vozače da se pridržavaju zimskih uvjeta na cestama, a Općina Tisno je za hitne slučajeve mještavima stavila na raspolaganje svoja vozila.

Kako kaže policija (POVEZNICA – MUP) zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Tada je zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom, a vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu. Zimska na običnom automobilu podrazumijeva zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetni pneumatici s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Središte Tisnog (Foto: Tisno.hr)

Brodovi nemaju kotače, pa im lanci tijekom nevremena mogu pomoći samo ako se njima pravilno usidre ili vežu za obalu. Vlasnik jedne jedrilice usidrene u uvali Kokoč podcijenio je snagu bure koja puše na otoku. Jedrilica se tijekom noći nasukala, a odsukavanje danas još nije organizirano. Šteta nije velika, niti postoji opasnost od zagađenja mora, ali slika nasukane jedrilice dobro je upozorenje svim vlasnicima plovila da ih dobro osiguraju.

I Stožer za civilnu zaštitu Općine Tisno apelira na sve vlasnike motornih vozila koji nemaju zimsku opremu (zimske gume) da ne prometuju za vrijeme snježnog nevremena budući da Policijska uprava šibensko-kninska na području otoka Murtera vrši nadzor te takva vozila isključuje iz prometa.  U slučaju potrebe prijevoza djece ili starijih i nemoćnih Općina Tisno poziva mještane da se obrate njenom komunalnom redarstvu Općine Tisno koji će obavljati prijevoz, te je ostavljen i kontakt: Silvijo Tomas 099 487 97 72.

Središnja murterska prometnica i riva (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Općina Tisno i Komunalno poduzeće Ježinac d.o.o., s obzirom na najavljene vremenske uvjete i snježne oborine, još jutros su uveli dežurstvo komunalnih redara i dežurne službe Komunalnog poduzeća, koje će se baviti čišćenjem javnih površina i pristupa značajnim institucijama.

U slučaju potrebe dostave hrane, lijekova i drva za ogrjev starijima i nemoćnima, u službi će biti i dostavno vozilo Doma za starije i nemoćne osobe Tisno.

Sva pitanja možete uputiti komunalnim redarima Općine Tisno na ove brojeve:

Ante Pirija: 099 529 37 30

Ivan Malizija: 098 980 453

Silvijo Tomas: 099 487 97 72

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here