Pripazite na alkohol, brzinu, pojas i mobitel – policija napada „četiri glavne ubojice u prometu“

0
1370
Ilustracija - foto: MUR RH

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija za ovaj vikend, posebno u noćnim satima, najavljuje pojačane aktivnosti u prometu na našem području.

Ove aktivnosti će, najavljuju iz Policijske uprave šibensko-kninske, biti usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje „četiri glavne ubojice u prometu“ – konzumiranje alkohola, prekoračenje brzine, korištenje mobitela i nevezivanje pojasa (vozača i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisni prijevoz djece) te drugih teških prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće.
Osim toga u noći 24./25. veljače u vremenu od 22 do 5 sati, na našem području će se intenzivnije provoditi ciljana akcija usmjerenu na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača.

– U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja ove vrste, a posebno prometnih nesreća s teškim posljedicama – najavljuju iz Policijske uprave.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here