Valentinovo za Tišnjane kroz priču Andree Mintaković

0
2412
Andrea Mintaković, voditeljica radionice (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U organizaciji tišnjanske Narodne knjižnice i čitaonice, a pod vodstvom Andree Mintaković, danas je u kasnim popodnevnim satima u Tisnom održana radionica „Oslikavanja okvira za slike“. Radionica je tematski bila vezana za dan posvećen izražavanju ljubavi, bilo voljenoj ili pak nekoj drugoj važnoj osobi – Valentinovu.

Na tematskim radionicama u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno gotovo su uvijek ista lica. Nekoliko žena, knjižničarka i voditeljica radionice. Na današnjoj pak radionici stalnoj se postavi kreativki pridružio i jači spol – Tišnjanin Boris Obratov i predškolac Andrija Pavić također iz Tisnog.

– Lipo mi je i volim kreativne zadatke. Posebno mi se sviđa što sam danas uspija napraviti poklon za svoju mamu, tatu i seku za Valentinovo, a Valentinovo je sreća, ljubav, obitelj – rekao nam je Andrija Pavić, najmlađi sudionik današnje radionice.

Predškolac Andrija Pavić, najmlađi sudionik radionice u knjižnici (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Zanimljiva radionica „Oslikavanja okvira za slike“ okupila je zainteresirane čije su ruke akrilnim bojama na drvo, antiknim lakom, maštovitim ukrasima, cvijećem, šablonama, različitim vrstama papira, folije ili pak tkanine sasvim obične drvene okvire pretvorile u prava remek dijela.

– Uistinu sam zadovoljna današnjom radionicom, ali i djelima koja su proizašla na kraju iste. Kad sam smišljala koncept radionice, prvo mi je na umu bilo druženje sa ženama, da nekako upotpunimo dane, odnosno popodneva, a da ujedno i napravimo nešto korisno uoči Valentinova. Današnju sam radionicu osmislila tako da i one žene koje se inače bave kreativnim radom imaju prilike isprobati nove i drugačije tehnike. Moram priznati, na početku radionice nitko ne zna kako započeti svoj rad, ali jednom kad krenemo ideje dolaze same od sebe – kaže nam voditeljica radionice „Oslikavanja okvira za slike“ Andrea Mintaković.

Kako je bilo na radionici pogledajte na fotografijama:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here