Šibenska policija ovaj vikend ispisala 161 kaznu

0
2383
Policija u akciji (Foto: Zrinka Magazin)

Šibenska policija tijekom pojačane akcije u prometu provedene proteklog vikenda prekontrolirala je 358 vozača, te ispisala 161 kaznu od čega je 54 vozača kažnjeno zbog prebrze vožnje.

Akcija je ovaj put bila usmjerena na takozvane četiri glavne ubojice u prometu; prebrza vožnja, nekorištenje pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola i korištenje mobitela tijekom vožnje. Od 358 zaustavljenih vozača tijekom vikenda, njih devet je vozilo pod utjecajem alkohola, a šest ih je podvrgnuto na testiranje na droge. Zbog prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, policija je kaznila 34 osobe, a njih pet je koristilo mobitel dok je vozilo. Osim toga, policija je utvrdila još 13 prekršaja iz prometa i 40 ostalih prekršaja.

Prema statističkim pokazateljima, u vrijeme pojačane akcije šibenske policije, na našem području se dogodilo osam prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene.

– Ovi statistički pokazatelji upućuju na činjenicu da ove akcije daju pozitivne rezultate u prometu na našem području – poručili su iz šibenske policije i još jednom upozorili vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama čime značajno doprinose osobnoj ali i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here