Betinske male poklade – veliko veselje

0
2040
Četa mala, ali odabrana (Foto: Rudinapress)

Sve se može kad se male ruke slože – potvrdili su nedjeljnom dječjom maškaranom povorkom i betinski osmoškolci i vrtićarci.

Veseli mališani u tradicionalnoj maloj povorci podarili su osmijeh i veselje licima ponosnih roditelja i svih mještana koji su u sunčano nedjeljno popodne izašli vani. Iako ih je malo, njihova volja i želja za igrom još jednom su pokazale kako ništa nije problem te da zajedništvo i uporan rad uvijek donosi najljepšu povorku, pa makar bila i najmanja.
– Svake godine se trudimo organizirati što bolju zabavu za naše najmlađe. Činjenica je da smo mi mala sredina, ali kad kroz mjesto prođe kolona dječjih osmijeha, osjećamo se najvećima. Zabava, druženje i zajedništvo je glavni cilj naših poklada i možemo slobodno reći da smo i ove godine uspjeli u tome – kažu organizatori ove dječje maškarane povorke „Pokladni odbor Betina”.
Nakon hoda kroz mjesto, povorka se spustila u centar Betine gdje su na glavnoj pozornici predstavljene ovogodišnje maske. Natjecanja nije bilo i svi su dobili nagradu, jer kako ističu organizatori, „svaki od mališana se potrudio da pridonese i svi su se pritom zabavljali, tako da na kraju dana, svatko je imao najbolju masku.“
Ovogodišnje dječje poklade obilježilo je i prekrasno vrijeme, tako da su najmlađe betinske generacije uživale plešući i pjevajući na suncu, zajedno sa svim mještanima jučer velike Betine.

Evo i par fotografija:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here