Pravosudna farsa u Tisnom – Juru ni sinkopa nije poštedila lomače

0
3126
Miši - Foto Rudinapress/H. Pavić

Nikad bolje, nikad ljepše maškare – i danas je kao i svake godine bio komentar većine sudionika središnje pokladne svečanosti u Tisnom – velike maškarane povorke i suđenja Juri.

Maškarana povorka i ove je godine imala niz impresivnih kolektivnih maski i čudnovatih vozila koje je s prilično truda i novaca osmislila nekolicina zanesenjaka koja nas je uveseljavala i ranijih godina. Alisa u zemlji čudesa, Štakori, Dalmatinke, Vodokotlić i odvodnja… bili su ovogodišnje atrakcije tišnjanske maškarane povorke, koje će, najavljuje se, dostojno predstavljati Tisno i u ljutoj konkurenciji koja će se na Pokladni utorak okupiti u Murteru.

Osim ugodne vanjštine novog vladara odlikuju unutarnje vrline: red, rad i stega (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tišnjanske pokladne svečanosti ove godine je bilo teško pratiti jer je došlo do iznenadne promjene na čelu Pokladnog odbora – Davorin Resić Karataš uz pomoć Josipa Barića napravio je državni udar i preko noći je preuzeo svu vlast. Bolje od samog nadimka karakter Resićeve vlasti najavljivao je njegov stiling, uniforma i brk. Osim u snazi oružja, uporišta za radikalne mjere koje kani provesti Karataš nalazi i u izborima.

Jedna od najuspjelijih maski (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Danas je naša elita izabrala mene, Karataša, kako bi ja finalizira i održa uspješnu situaciju sa sljedećim mjerama: 1. Hitno provesti legalizaciju proizvodnje i trgove teškim drogama, 2. Legalizacija kurbaluka, 3. Otvaranje klubova za gayeve, 4. Umisto trke tovarov bit će gej parada, 5. Niz drugih mjera koje će puniti proračun –  najavio je Karataš.

Njegova vlast riješila je obračunati se s demografskom katastrofom – dijelit će prezervative i kontracepcijske pilule, kako bi se spriječio novi baby boom, jer već i sada fali smještaja u Vili Macura.

Vlast je preuzeo uz pomoć izbora, državnog udara i Jose Barića (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Suđenje Juri je opet bila jedna obična pravosudna farsa, koja ide u prilog svim kritikama hrvatskog pravosuđa – optužba i obrana bili su izvrstan i vrlo duhovit igrokaz koji je tek trebao poslužiti da se proglasi unaprijed donesena presuda. Zakon o zaštiti osobnih podataka (OPTUŽBA-I-OBRANA POVEZNICA) ne dopušta objavu 0detalja suđenja, ni onoga što stoji u oporuci (OSTAVŠTINA) . Smrti na lomači nije ga spasila ni vazo vaginalna sinkopa.

Kako je sve skupa izgledalo, pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here