UPOZORENJE Svaki peti vozač ne vezuje pojas ili telefonira dok vozi

0
2039
Autobus još leži pored križanja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U najavljenoj akciji u četvrtak od 12 do 18 sati policija je zaustavila i kontrolirala 299 vozila i utvrdila 99 prometnih prekršaja – 46 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, pet zbog nepropisne brzine, dva zbog vožnje u pijanom stanju i po dva prekršaja zbog isteka vozačke dozvole i zbog vožnje bez upaljenih svjetala.

Policija jutros u izvještaju o akciji zaključuje da vozači na našem području nedovoljno poštuju propise i nastavlja s upozorenjima.  – Sve sudionike u prometu, a posebno vozače pozivamo da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer tako doprinose osobnoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu – stoji u zaključku policijskog izvješća o jučerašnjoj ciljanoj preventivno-represivnoj akciji kažnjavanja vozača koji za vrijeme vožnje ne koriste pojas i pričaju na telefon. Akcija i upozorenje malo su zakasnili za vozače i putnike koji su u srijedu oko 17.40 stradali na vodičkoj obilaznici.

Dolazeći Fiatom zadarskih tablica iz smjera Vodica, 82-godišnji talijanski državljanin je ušao u križanje Magistralom a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom s prednošću prolaza. Nasred križanja sudario se s autobusom šibenskih tablica kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Radi izbjegavanja sudara autobus je izletio izvan kolnika i prevrnuo se na bok. Vozač autobusa je prošao su bez ozljeda, dok je 34-godišnja putnica iz Fiata zadobila teške i po život opasne ozlijede, druga 65-godišnja putnica istog vozila je teže ozlijeđena, a vozač lakše. Putnice iz Fiata su zadržane na liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a protiv 82-godišnjeg vozača će policija podnijeti kaznenu prijavu. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here