Za četvrtak najavljene stroge kontrole: u vožnji koristite pojas, a ne mobitel!

0
1598
Policija u akciji (Foto: Zrinka Magazin)

Policija najavljuje da će 8. veljače (četvrtak) od 12 do 18 sati na našem području pojačati kontrolu i kažnjavanje korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje te nekorištenja sigurnosnog pojasa, kako vozača, tako i putnika.

Policijska uprava Šibensko-kninska u svom današnjem priopćenju navodi kako će pojačane aktivnosti biti prvenstveno usmjerene na ove dvije vrste prekršaja, ali i na sve druge koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama. Kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele županije.

– U to će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća – najavljuju iz Policijske uprave.

Lani je u policijskim statistikama zabilježeno ukupno 3.675 prekršaja ove vrste, odnosno 3.056 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 610 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje. Već tijekom ovog siječnja je zabilježen znatno veći broj ovih prekršaja u odnosu na lanjski siječanj, ukupno 534 prekršaja u odnosu na 150 lani. Trendu povećanja broja ovih prekršaja doprinijele su, među ostalim, česte pojačane i ciljane preventivno-represivne akcije u prometu. Ove akcije su, tvrde u policiji, smanjile broj prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba u prometu na našem području.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here