U Murteru počinje škola rukometa

1
3281
Rukomet (Foto: FB RK Adriatic)

Nakon uspješnog pokretanja male škole nogometa, u Murteru se otvara i škola ženskog i muškog rukometa.

U suradnji Rukometnog kluba Adriatic i njihovog trenera Ivana Nakića s Općinom Murter-Kornati i Komunalnim poduzećem Murtela osniva se rukometna škola koja će se dva puta tjedno održavati u sportskoj dvorani Osnovne škole Murterski škoji u Murteru.

Na otok stižu, kaže trener Ivan Nakić, s velikim ambicijama.
– Upustili smo se u ovo s ciljem da probudimo interes za rukomet na razini čitave županije i odlučili smo tim pravcem krenuti upravo iz Murtera – kaže Nakić.

Škola rukometa za polaznice i polaznike s cijelog otoka počinje s radom već idući tjedan. Zainteresirani se pozivaju da se najave na broj telefona 091 4052 012.

– Radujemo se ovom novom podvigu i novoj sportskoj aktivnosti. No, čini se da sve ne završava školom rukometa. Otvorene su i neke teme s predsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza Tomislavom Grahovcem o potencijalnom otvaranju rukometnog kampa u našem Murteru –  najavljuje načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

U Općini smatraju da Murter ima jako puno sportskog potencijala i da lokalna zajednica treba dati sve od sebe kako bi se stvorili uvjeti za trening.

– Učinit ćemo sve da i rukomet ovdje ponovno zaživi, da naša dvorana bude popunjena u svim svojim terminima – dodaje Turčinov.

RK Adriatic je osnovan 2012. godine u Šibeniku kako bi podučavao djecu rukometnim vještinama i pedagoški ih obrazovao. Trenutno u klubu trenira preko 60 dječaka i djevojčica od 8 do 16 godina. Jedan od značajnih uspjeha kluba u 2017. godini je da su se dječaci 2000. godišta plasirali u Prvu hrvatsku kadetsku ligu.

 

1 KOMENTAR

  1. Idiotarija… već postoje košarka, nogomet, futsal, veslanje i svi muku muče sa članovima, a oni otvaraju još jedan sportski klub…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here