Veljača u NKC Tisno: Za Dan darivanja knjiga od danas kreće akcija prikupljanja slikovnica

0
1869
Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, arhivska fotografija (Rudinapress)

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno pridružuje se nacionalnoj kampanji “Čitaj mi” koja se provodi u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače pa tako organizira prikupljanje slikovnica i dječjih knjiga pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”.

Projektom, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, osim što se djecu potiče da više čitaju, budi se kod njih svakako i ljubav prema čitanju, ali i darivanju. Kako najavljuju u tišnjanskoj knjižnici, akcija darivanja slikovnica kreće od danas, 05. veljače, a trajat će do 14. veljače na Dječjem odjelu knjižnice.

– Prikupljene knjige i slikovnice proslijedit ćemo potrebitima dakle, dječjem odjelu šibenske bolnice u svrhu humanizacije hospitalizacije djece – kaže Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Knjižničarke tišnjanske knjižnice kao i njihove volonterke i volonteri i ove će godine ovih dana čitati djeci u knjižnici, vrtićima, školi, Muzeju betinske drvene brodogradnje, kao i u Baganelovici.

– Budući da nam je prvenstveni cilj ove akcije širenje zanimanja za čitanje, pozivamo sve koji nam se žele priključiti. Budite stoga volonter, darujte knjigu ili pak ostavite knjigu ili slikovnicu u nekom javnom prostoru. Očekujem da će ove godine odaziv biti veći nego prethodnih – zaključuje Ćurić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here