Pirovac uvodi cjelogodišnju naplatu parkiranja

0
5014
Pirovac - parkiralište (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sutra, u četvrtak 1. veljače stupa na snagu novi Cjenik naplate parkirnih karata Komunalnog poduzeća Vrilo d.o.o. te u Pirovcu počinje naplata parkirališta i izvan turističke sezone.

Početak naplate parkinga tijekom cijele godine za korisnike povlaštenih karata će značiti pojeftinjenje. No, putnici namjernici će od sutra plaćati četiri kune po satu u prvoj i dvije kune u drugoj zoni. Radi se primjeni nove Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja koja je donesena na 6. sjednici Općinskog vijeća Općine Pirovac od 14. prosinca 2017. godine, temeljem koje je na 2. sjednici Skupštine tvrtke Vrilo d.o.o. donesen novi Cjenik parkirnih usluga čime su stvoreni uvjeti za cjelogodišnju naplatu parkinga.

Pirovac – ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ovom odlukom je usluga za stanovnike Općine Pirovac pojeftinila sa dosadašnjih 525,00 kuna (sa PDV-om) za tri mjeseca kada se dosad naplaćivalo (15. lipnja do 15. rujna) na ukupnu cijenu od 300,00 kuna (sa PDV-om) za godinu dana parkiranja u bilo kojoj zoni. Također, ovim izmjenama omogućili smo i vlasnicima objekata koji nude usluge u turizmu da po cijeni od 500,00 kuna (sa PDV-om) osiguraju i parking za svoje goste ukoliko to nisu u mogućnosti osigurati na vlastitoj čestici. Ista cijena vrijedi i za sve pravne osobe što također predstavlja pojeftinjenje od dosadašnjeg cjenika. Cjenikom su osim ljetnog i zimskog režima kao i dosad ponuđene i dnevne, mjesečne i povlaštene karte uz rezervaciju (ugovor o zakupu). Vjerujem da će sa novim sustavom naplate parkinga svim našim mještanima i posjetiteljima osigurati bolja usluga što je i bio cilj donesenih promjena“, rekao je načelnik Ivan Gulam.
Sukladno odluci Općinskog vijeća Općine Pirovac donesena je Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja koja se primjenjuje od 01. siječnja 2018. godine, te će Vrilo d.o.o. kao organizator parkiranja krenuti sa naplatom ove godine iznimno zbog prilagodbe sa 01. veljače 2018. godine.

Javna parkirališta na području Općine Pirovac na kojima se naplaćuje parkiranje svrstavaju se u dvije zone:
– I. (prva) zona,
– II. (druga) zona.

Ulice i lokacije koje ulaze u sustav naplate i kontrole parkiranja u I. (prvoj) zoni su:
– Trg Domovinskog rata,
– Ulica don Balda Vijalića – do ulaza u groblje.
Ulice i lokacije koje ulaze u sustav naplate i kontrole parkiranja u II. (drugoj) zoni su:
– Ulica kralja Krešimira IV,
– Ulica don Balda Vijalića (iza groblja),
– Ulica kralja Tomislava,
– Ulica Petra Draganića Vrančića.
Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja i Cjenik parkirnih usluga možete preuzeti na sljedećim linkovima:

Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja
Cjenik parkirnih karata

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here