Velika fešta malog nogometa: MNK Jezera osvojio rođendanski turnir

0
1926
Slavlje u sportskoj dvorani (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Subota u tišnjanskoj sportskoj dvorani je bila iznimno svečana na tribinama i na igralištu –  20. obljetnica MNK Jezera obilježena je pravom nogometnom feštom.

Nakon dječjeg turnira (do 9 godina) u kojem je slavio MNK Crnica, u popodnevnim i večernjim satima su na seniorskom turniru, uz domaćine MNK Jezera, nastupile najbolje momčadi malog nogometa u Hrvatskoj: Futsal Dinamo Zagreb, MNK Crnica Šibenik i HMNK Vrgorac.

Zajednička fotografija svih sudionika turnira (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Susret HMNK Vrgorac i MNK Crnica obilježen je početnom dominacijom Vrgorčana koji su zgoditcima Duška Martinca, Matea Kozarića i Zvonimira Horvata poveli s 3:0, da bi se u nastavku utakmice sportska sreća okrenula. Crnica je napravila iznenađujući preokret i na kraju pobjeđuje 4:3, golovima Nikole Pavića, Josipa Vukičevića, Josipa Radića i Ante Mijata.
U drugom polufinalu domaćin MNK Jezera je odmjeravao snage s vodećim sastavom 1. hrvatske malonogometne lige Futsal Dinamom. Obije momčadi su se na ovoj utakmici iskazale. Usprkos očekivanoj nadmoći Zagrepčana, u ovoj jako kvalitetnoj utakmici Domaćini su ostvarili pobjedu 2:0 golovima Dina Kulušića i Stjepana Klarina.

Pobjeda (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ova je utakmica bila za domaćine najsvečaniji dio proslave. Jezerani su tijekom nje pokazali veliko poštovanje, ali ne i strah, prema najboljoj momčadi lige i dali su sve od sebe da budu dostojan protivnik. I uspjeli su. Trener Dinama Mićo Martić im je zahvalio na održanoj lekciji.

– Prije svega bih čestitao MNK Jezera na ovom prekrasnom jubileju te zahvalio na pozivu na turnir i divnom prijemu. Hvala im i na pobjedi. Ona će nas spustiti na zemlju i pomoći nam da sagledamo svoje limite. Nikome nije lijepo izgubiti, ali ovo je za nas jedan dobrodošao poraz, jer ćemo znati iz njega izvući korist – rekao je nakon utakmice trener Martić.

Zajednička fotografija MNK Jezera i Dinamo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ni po čemu se nije moglo naslutiti da bi Dinamo domaćinima dao nekakav slavljenički popust. Presudili su rad, velika želja i prednost domaćeg terena, a navijanje Chvrdak Boysa je možda bilo i odlučujući faktor. – Iznenadila me kvaliteta ovdašnjih igrača, ali i sve ovo kako je klub posložen i kako funkcionira. Uz sve to, oduševljava i ova predivna potpora s tribina, a pridodamo li i potporu lokalne samouprave o kojoj su mi momci pričali, mislim da MNK Jezera plete jednu vrlo lijepu priču koja će ići u nedogled i trajati zauvijek – rekao nam je Martić.

Pravi vatromet golova uslijedio je na utakmici Futsal Dinama i HMNK Vrgorca. Vrgorčani su u prvom dijelu pokazali dominaciju i ostvarili prednost od čak 3:0, golovima Ante Kraljevića, Mate Ercega i Matea Kozarića. No, Zagrepčani su se pribrali i preokrenuli tijek susreta. Golom Kristijana Čekola Dinamo je smanjio razliku na 3:1, da bi potom uslijedio one man show u izvedbi Davora Kanjuha koji je s tri prekrasna zgoditka doveo Dinamo u vodstvo 4:3. No, Vrgorčani se nisu dali. Golom Maria Hercega izjednačavaju na 4:4, da bi u posljednjoj sekundi susreta Zvonimir Horvat zabio za pobjedu Vrgorca 5:4 i njihovo veliko veselje.

Dinamo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U finalu su se odmjeravali stari znanci MNK Jezera i MNK Crnica Šibenik, koji su pružili gledateljima priliku da uživaju u uistinu lijepoj i kvalitetnoj igri. Domaćini su poveli zgoditkom Stjepana Klarina, da bi njihovo vodstvo bilo potvrđeno na 2:0 autogolom Ivana Škugora. U riskantnoj igri s vratarom Crnica smanjuje na 2:1 golom Josipa Radića. Crničani su išli na sve ili ništa, ali rezultat se više nije mijenjao – domaćini MNK Jezera su prikazanom igrom zasluženo osvojili turnir.

Crnica (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Za nas je bila velika čast u povodu 20. obljetnice kluba biti domaćin vodećim momčadima malonogometne lige. Dinamo, Crnica i Vrgorac su još jednom pokazali svoje prijateljstvo i lijepom igrom uveličali proslavu ovog našeg jubileja, na čemu smo neizmjerno zahvalni – rekao nam je Nikša Prijak, tajnik MNK Jezera.

Proslava 20. obljetnice MNK Jezera nastavlja se nizom manifestacija kroz cijelu 2018. godinu. Očekuje se iznimno jak tradicionalni ljetni turnir, svečana sjednica kluba i niz ostalih manjih događaja.

Evo i nekoliko fotografija s proglašenja pobjednika i utakmice MNK Jezera i Dinama: 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here