LIDRANO 2018 Pirovačko “odupiranje svijetu koji sve manje mari za ljubav”

0
3310
"Savršeni čovjek" u holu OŠ Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

OŠ Pirovac danas je bila domaćin međuopćinskog LiDraNa 2018., a uz učenike iz škole domaćina svoja su literalna, novinarska i scenska postignuća uz pratnju svojih mentora predstavili i učenici OŠ Murterski škoji i OŠ Vodice.

Lidrano je, kako su najavili u uvodu, smotra literalnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva koja ove godine proslavlja 27 godina postojanja.

– Ona je povijesni trag mladenačkih sazrijevanja, nadanja i odupiranja svijetu koji sve manje mari za ljubav – pojasnili su đaci, nakon što su pirovački šestaši uz vodstvo svoje bivše učiteljice Silvane Crljen izveli školsku himnu “Sutra je novi dan”.

Šestaši su uz vodstvo bivše učiteljice Silvane Crljen izveli školsku himnu “Sutra je novi dan” (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U holu OŠ Pirovac izvedeno je ukupno sedam scenskih ostvarenja, od kojih su neka Pirovčani već imali priliku vidjeti na božićnoj školskoj priredbi održanoj u ovdašnjoj kino sali (POVEZNICA).  Dramska skupina iz Vodica je izvela igrokaz “I sritni su bili”, dok je učenica 8. Razreda OŠ Vodice Magdalena Popov kazivala pjesmu “Lipa noć” autora Ive Čače. Pirovčani su imali ukupno pet pojedinačnih i skupnih nastupa: učenica 4. razreda Klaudija Vrhovnik izvela je monolog “Obitelj Pristojnić” Sanje Pilić, učenice 5. razreda predstavile su “Sasvim običan dan”, a Barbara Roza Stief Mušec, učenica 8. razreda je kazivala pjesmu “Ime” Erin Hanson, “Romeo i Julia” scenska je igra koju su izveli učenici 2. razreda, a “Savršeni čovjek” ona učenika viših razreda ove škole.

Međuopćinski lidrano u holu OŠ Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Male dramaturge iz Vodica uvježbala je njihova profesorica Meri Juričev-Dumpavlov, a Pirovčane Vesna Garofulić i Anita Vrkić.

Nastup svih malih dramaturga je ostavio snažan dojam na sve koji su ga pratili te je prosudbeno povjerenstvo imalo iznimno težak zadatak. Na koncu je odlučeno da na županijski Lidrano putuje svih sedam scenskih izvedbi, uz devet najboljih literalnih i novinarskih radova.

Evo i fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here