Signalna raketa izazvala požar na sportskoj dvorani u Murteru

0
1773
Sportska dvorana Murter - Foto: FB Sportska dvorana Murter

U 5:45 uključio se požarni alarm u sportskoj dvorani u Murteru. Provjerom JVP Šibenik 4/1 i DVD Tisno 3/1 nađen je požar na krovnoj izolaciji. Požar je ugašen u 7:30. Izgorio je sloj izolacije 12 x 1 metara  – javljaju iz Županijskog centra 112.

Policija još nije dala informaciju o uzrocima požara, no ravnatelj OŠ Murterski škoji Edo Juraga nam je rekao da je vatru najvjerojatnije izazvala signalna raketa.

– Policija je već obavila očevid, a iako još nismo dobili rezultate znamo da je dvoranu zapalila signalna raketa čiji su ostaci pronađeni na krovu – rekao nam je Juraga.

– Sreća u nesreći je što imamo vatrodojavni sistem u dsvorani. Inače bi ostali bez nje. Čim se pojavio dim alarmirani su vatrogasci u Šibeniku, koji su brzo došli gasiti zajedno s pripadnicima DVD-a iz Tisnog. Tu je odmah bio i naš kućni majstor i voditeljica dvorane Daliborka Markov. Kad su ušli u dvoranu ništa nisu mogli vidjeti, osim što se osjetio miris dima. No, vatrogasci su s ceste vidjeli vatru i krenuli gasiti. Oko 7.30 je sve bilo gotovo. Izgorjela je gornji sloj krovišta na oko 10 ili 20 četvornih metara i nešto izolacije ispod. Ne možemo još uvijek procijeniti kolika je šteta. Da ne bude veća, radnici Komunalnog poduzeća Murtela odmah su oštećenje prekrili folijom – rekao nam je Juraga.

Sreća u nesreći je bila i to što je padala lagana kišica i što nije bilo vjetra. Juraga smatra da je raketu netko ispalio iza pola noći i da je ona na krovu satima tinjala, nakon čega su se pojavili plamen i dim te su protupožarni senzori alarmirali vatrogasce.

Radi gašenja požara od 6:32 do 7:15 dio naselja Murter je bio isključen iz sustava napajanja električnom energijom

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here