Izgoreni krov dvorane zaštićen je folijom, sanacija počinje već sutra

0
2144
Krovište je zaštićeno PVC folijom (Foto: Rudinapress)

 Završena je hitna sanacija krova murterske sportske dvorane oštećene požarom koji je jutros oko 6.35 sati izazvan signalnom raketom.

– Odmah čim je požar ugašen krenuli smo s čišćenjem i hitnom zaštitom dvorane od eventualnih oborina. Izgorjela je termo izolacija, tj. kamena vuna i bitumenski dio krova te je požar došao do samog lima donjeg dijela krovišta dvorane. Tada je, pretpostavljamo, dim počeo ulaziti u unutrašnjost dvorane što je aktiviralo protupožarni alarm – rekao nam je direktor Komunalnog poduzeća Murtela Petar Ježina.
Oštećeno je oko 40 metara četvornih krova i sanacija će započeti već sutra, čim bude procijenjena šteta.
– Odmah krećemo u hitnu sanaciju koju planiramo započeti što prije, zbog moguće kiše koja bi kroz nastale pukotine mogla ulaziti u unutrašnjost dvorane i oštetiti parket – kaže Ježina.
Sportska dvorana ‘Murter’ sa svojih 2500 četvornih metara prostora središnje je mjesto za sportske, kulturne i sve ostale javne manifestacije u Murteru, posebno važno tijekom zimskih mjeseci. Otvaranje ove jedva dočekane sportske oaze dogodilo se 14. veljače 2009. godine. Zahvaljujući protupožarnom alarmu i brzoj intervenciji vatrogasaca iz Šibenika i Tisnog Murteriji jutros nisu ostali bez nje.

2033333333

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here