Sve o važnosti zaštite mora i prirode doznajte u SOS priručniku Udruge Argonauta

0
485

Udruga Argonauta objavila je SOS e-priručnik koji sadrži šest edukativnih radionica o morskim i okolišnim temama.

– Teme koje SOS e-priručnik obrađuje su energija, morski psi, invazivne vrste, onečišćenje plaža, upravljanje brodskim otpadom, svakodnevna uporaba plastike te načini kako da promijenimo svoj odnos prema morskom okolišu – kažu nam u Udruzi Argonauta.

Kroz seminar koji je Udruga Argonauta provela početkom rujna prošle godine, okupilo se 29 profesionalaca i zaljubljenika u morski okoliš i to osim iz Hrvatske, i iz Grčke, Italije, Španjolske, Portugala, Turske i Latvije koji su kroz devet dana učili i razmjenjivali iskustva i vidike o aktualnim temama u morskom okolišu ali i načinu povezivanja formalnog obrazovanja s neformalnom edukacijom kroz igru, predavanja i radionice.

– Seminar je za cilj imao poboljšanje vještina i kompetencija svih sudionika kako bi u budućnosti nastavili djelovali kao treneri mladih, te se specijalizirali za prijenos znanja, vještina i kompetencija potrebnih mladima da bi se uspješno nosili s izazovima koje nam nose problemi vezani uz klimatske promjene i stanje mora i oceana danas – pojašnjavaju u Udruzi Argonauta.

Devetodnevni program je bio osmišljen tako da se sudionicima prikažu različite metode pristupa u neformalnoj edukaciji na iskustvenoj razini koju će moći koristiti u svom radu. Kroz razne igre, predavanja i radionice sudionicima je prikazana raznolikost neformalne edukacije, a kao konačan ishod sudionici su spojili iskustvo, naučeno znanje i vlastitu kreativnost te izradili 6 radionica na temu podizanja svijesti o važnosti zaštite morskog okoliša.

Spomenuti e-priručnik spreman je za uporabu, a koristiti ga mogu svi oni koji se bave edukacijom o okolišu, kao i radu s mladima, a ujedno žele i promovirati zaštitu mora i povezanost s prirodom. SOS e-priručnik na 35 stranica možete pronaći OVDJE.

Video o projektu možete pogledati u nastavku, dok Argonauta najavljuje i nastavak projekta Save Our Seas koji bi trebao potaknuti suradnju mladih iz cijele Europe u razmjeni iskustava, formalnih i neformalnih metoda u svrhu očuvanja naših mora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here