Dok neki kližu ili pak skijaju, Jezerani veslaju na Sportsko rekreacijskom centru “Lokva”

0
2871
Veslanje na lokvi (Foto: Neven Jović)

Prošle su godine na današnji dan Jezerani klizali po dva jezera uz Blato – danas pak na istoj lokaciji veslaju bez kormilara.

Prošlogodišnje niske temperature na našem području u ovo su vrijeme izmamile gotovo sve Jezerane na tradicionalno klizanje po zaleđenoj lokvi uz Blato. “Ludovanje” po dva jezera okovana ledom nije novovjeka izmišljotina u Jezerima, već je tradicija duga preko pola stoljeća. To su tada potvrdili i stari i mladi kližući kao vrsni klizači.

Prošlogodišnje klizanje u Jezerima, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress)

Danas pak je druga situacija. Temperature na našem području su iznadprosječne za ovo doba godine, a kako za sljedećih nekoliko dana dežurni prognostičari najavljuju još toplije vrijeme, leda zasigurno nema na vidiku. Dalibor Pirija i Mladen Ukas iz Jezera upravo su na današnji dan, inspirirani fotografijama prošlogodišnjeg događaja odlučili pokrenuti novu tradiciju na poznatoj jezerskoj lokaciji uz Blato – “Lokvi”. Pošto se za sad Jezerani ne mogu zabaviti klizanjem na domaćem terenu, valja nekako podići atmosferu. Veslanje bez kormilara sasvim je zadovoljilo ovaj dvojac.

Pogledajte fotografije koje je snimio Neven Jović:

Veslanje na lokvi danas u podne (Foto: Neven Jović)
Dalibor Pirija i Mladen Ukas (Foto: Neven Jović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here