Božićna priredba u Pirovcu – 90 minuta koje se gleda na nogama

0
2343
Na Božićnoj priredbi izvedene su i predstave pripremane za Lidrano (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ususret Božiću i Novoj godini Pirovac je na dar dobio do sada vjerojatno najveću školsku priredbu, pomno i kvalitetno pripremanu i isto tako izvedenu na ponos i veselje cijelog mjesta.

Kino sala nije mogla primiti sve koji su htjeli pogledati što su pirovački školarci i vrtićarci pripremili. U ovogodišnjoj Božićnoj priredbi, naime, sudjelovalo je čak 120 đaka osnovne škole 40-ak djece iz vrtića, a zanimljivih glazbenih, plesnih i dramskih točaka bilo je barem za tri dobre Božićne predstave. No, publika u pirovačkoj kino sali ni nakon 90 minuta nije umorila pljeskati, čak i unatoč tome što je znatan dio predstavu pratio s nogu. Za to su zaslužni njihovi mališani, oni manji i veći, ali svakako i odgajateljice i učiteljice koje su s djecom vrijedno radile. To su Silvana Crljen i Zorana Jakulj, voditeljice male i velike glazbene grupe te Vesna Garofulić i Anita Vrkić koje vode malu i veliku  dramsku grupu.

Za uspjeh priredbe ključne su bile i učiteljice engleskog i njemačkog jezika Karolina Rančić i Martina Srdarev te učiteljica razredne nastave Ljerka Kendaš čiji su trećaši na vrlo zanimljiv način – repajući – izveli stare božićne napjeve… Među glazbenim, plesnim i dramskim brojevima našle su se i cijele dvije vrlo zanimljive predstave koje je škola pripremala za Lidrano… Dječje nastupe je iznimno teško ocjenjivati, ali sudeći po reakcijama publike mali Pirovčani su zaslužili najviše ocjene. Iako oni koji su s djecom pripremali predstavu kažu da je vjerojatno predugo trajala i da ju je možda trebalo razbiti u više manjih nastupa, publika to nije uspjela primijetiti.

Evo i fotogalerije: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here