NAJAVA “Regule-Pegule” – božićni nogometni spektakl u centru Betine

0
1397
MNK Kalafat

Tradicionalni, 9. po redu Malonogometni turnir „Regule-Pegule” održava se 22. i 23. prosinca s početkom u 17 sati na središnjem betinskom Trgu na moru. Organizatori najavljuju ne samo prvorazredni sportski, nego i zabavni događaj.

Kako nam otkriva Luka Jakovčev, jedan od organizatora “Regula-Pegula”, do sada je prijavljeno ukupno 15 ekipa, a večeras će biti poznato tko će s kim i kada igrati – ždrijeb će se održati u 19 sati u Peje. Ekipe su podijeljene generacijski, od najmlađih pa do najstarijih sudionika, uključujući i ženske natjecateljske ekipe.

Ovogodišnje „Regule-Pegule“ su planirane dugo i pomno, pa će se igrati na umjetnoj travi koju je MNK Kalafat naručio još za vrijeme ljeta, a ograde ili šponde su također u fazi završetka pa će se centar Betine u petak i subotu pretvoriti u pravi mali nogometni raj. Pozvani su svi, a kako je ovo vrijeme adventa, MNK Kalafat će ponuditi svim posjetiteljima razne božićne delicije, piće i vrhunsku zabavu.
– U svojih devet izdanja “Regule-Pegule” se razvijaju i nezaustavljivo napreduju, kao sportski i društveni događaj cijele Betine, a nadamo se i šire. Ovogodišnje “Regule-Pegule” označavaju i pripremu za jubilarni 10. po redu turnir kojim ćemo nastojati sve skupa organizirati na još većoj razini te proširiti krug nastupajućih momčadi na druga mjesta i gradove naše županije – kaže Marko Periš, jedan od organizatora ovogodišnjeg turnira, ujedno i dopredsjednik MNK.
MNK “Kalafat” je klub koji u Betini djeluje više od desetljeća, a kroz klupsku karijeru osvojili su brojne lige i natjecanja. No, trofeji klubu nisu na prvom mjestu. Tajnik kluba Nikola Bosana kao glavni cilj ističe oživljavanje sportskog duha kod mladih i onih starijih kako bi doprinosili razvoju lokalnu zajednicu. U tom cilju se i organiziraju manifestacije poput Škatule Šuherinov, Turnira kafića te ovih „Regula Pegula“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here