Pred malom ali ozbiljnom publikom u Tisnom, Kolaši održali božićni koncert

0
2278
Božićni koncert Šibenskog pjevačkog društva Kolo u Tisnom (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U organizaciji Općine Tisno, Narodne knjižnice i čitaonice Tisno i ovdašnje Turističke zajednice večeras je u kino sali Društvenog doma održan božićni koncert Šibenskog pjevačkog društva Kolo.

Božićni koncert prigodnim pozdravnim govorom otvorio je načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin dok su Kolaši u izrazito toploj atmosferi pred malom ali ozbiljnom publikom otpjevali petnaestak božićnih narodnih napjeva. Na večerašnjem koncertu pod nazivom “Spavaj Ditiću” publika je tako mogla čuti “Došli smo vas pohoditi” – pučki napjev iz Murtera, “Kad se Bog čovik učini” – pučki napjev iz Bola na Braču, “Narodi nam se” – pučki napjev iz Posedarja, “Tri su kralja idrila” – pučki napjev iz Vinišća, “Na dobro vam došlo porođenje” – pučki napjev iz Murtera, “Ovoga vrimena” – pučki napjev iz Murtera, “Na dobro nam Božić dojde” – kolenda iz Neviđana, otok Pašman.

Šibensko pjevačko društvo Kolo (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Nakon prvog dijela božićnog koncerta Kolaša, na pozornicu u Društvenom domu Tisno popeli su se mladi i talentirani glazbenici, učenici Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik, Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković. Violončelisti u klasi profesorice Vanje Bošnjak i korepetitorice Mare Sekso svojim su glazbenim točkama izazvali ovacije publike.

Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

“Dobra večer u barba Sibeta” – kolenda Starog Grada na Hvaru otvorila je dugi dio večerašnjeg, božićnog koncerta Šibenskog pjevačkog društva Kolo. A nizale su se i dalje pučki napjevi poput onog iz Murtera – “Rodio se jest Isus”, “Veseli se Majko Božja” – pučki napjev iz Vinišća, “U se vrime godišta” – pučki napjev iz Vrana i Polača, “Pivanje po vinišku” – pučki napjev iz Vinišća, “Spavaj Ditiću” – pučki napjev iz Velog Iža i Lišana Ostrovičkih, “Kad se Isus Ditić u Betlem porodi, kolenda iz Starog Grada na Hvaru, “O Isuse ove noći” – kolenda iz Hvara.

Večerašnji božićni koncert razveselio je i razgalio prisutne poklonike zborskog pjevanja, glazbe i Božića.

Evo još nekoliko fotografija:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here