Na prometnicama županije pojačani policijski nadzor vozača

0
1831
Policija u akciji (Foto: Rudinapress/Šibenik/In)

Na prometnicama Šibensko-kninske županije danas, 11. prosinca počinje provođenje Međunarodne policijske akcije pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola ili droga, a ista će trajati do nedjelje, 17. prosinca.

Riječ je naime o akciji koja se provodi po planu aktivnosti Europske mreže prometne policije TISPOL na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području, javlja šibenska policija, i dodaje kako će u nadzor prometa ovih dana biti uključen maksimalan broj policijskih službenika i to uz sve raspoložive uređaje i opremu koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policija će tako vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički i iskustveno pokazuju kao ugrožene po pitanju prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Inače, vrijedno je kazati kako su alkoholizirani vozači na našem području ove godine skrivili 82 prometne nesreće, od kojih su četiri poginule osobe, 35 ih je s ozlijeđenim osobama i 43 su s materijalnom štetom. Mladi vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 20 prometnih nesreća, od kojih tri s poginulim i četiri s ozlijeđenim osobama, a 13 s materijalnom štetom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here