FOTO Sv. Nikola nije samo predstava za djecu – mali Pirovčani napravili predstavu za sv. Nikolu

0
2359
Boris Štrkalj je Sveti Nikola već 15 godina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sveti Nikola je, kako i priliči, danas pohodio i djecu u Pirovcu. U školskoj sportskoj dvorani njemu čast djeca su upriličila priredbu, a on je podijelio darove.

Djeca u školi, pa i ona manja, odavna već znaju da Sveti Nikola zapravo ne postoji i da odrasli samo rade predstavu da razvesele djecu. A da njegov dolazak ipak ne bude samo predstava za djecu, potrudili su se u Osnovnoj školi u Pirovcu, gdje su djeca danas pripremila i predstavu za Svetog Nikolu. Pjesmi, plesu i recitacijama Sveti Nikola se razveselio, iako je u ovoj školi bio toliko puta.

– Koji sam? Isti koji je bio i dosadašnjih 15 godina, Boris Štrkalj – otkrio se pirovački Sveti Nikola, legenda Šibenske narodne glazbe i veliki prijatelj Pirovačkog puhačkog orkestra.

– Sasvim slučajno me prije 15 godina dopalo da budem Sveti Nikola. Krenulo je kao projekt u vrtiću kojeg su ovdje vodili moj kum Marko Paić i njega supruga Miranda. Bilo je ajde, ajde probaj i krenulo je. Svidjelo se djeci, a ni meni nije mrsko. Jedan put je na godinu, pa nije problem – kaže Sveti Nikola Štrkalj.

Iako je maskiran u sv. Nikolu, Pirovčani, kaže Štrkalj, prepoznaju njegov trud pa su ga prije četiri godine nagradili Plaketom Općine Pirovac. Ako Bog da zdravlja i ako ga budu zvali, u pirovačkoj osnovnoj školi dijelit će poklone i dogodine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here