Pirovački vatrogasci Marin Baus i Andrija Savić istrčali 666 stepenica u borbi protiv leukemije

0
2827
Andrija Savić (Foto: DVD Pirovac)

Među vatrogascima iz cijele zemlje, kao i prijateljima iz Slovenije koji su se proteklog vikenda utrkivali trčeći stepenicama poslovne zgrade VMD-a u Zagrebu sudjelujući tako u borbi protiv leukemije našla su se i dva vatrogasna dobrovoljca iz Pirovca – Marin Baus i Andrija Savić.

Na pothvat visok čak 31 etažu odlučilo se čak 161 vatrogasac i vatrogaskinja. Podijeljeni u tri kategorije, “light”, “open” i “strong”, ovisno o količini opreme koju su morali nositi do vrha, vatrogasci su se uz težak napor penjali prema cilju udaljenom 666 stepenica. Na hvalevrijednoj humanitarnoj akciji svoj su obol u borbi protiv leukemije sudjelovanjem dali i Marin Baus i Andrija Savić, vatrogasni dobrovoljci DVD-a Pirovac.

– Iskreno, nije mi baš toliko bio važan rezultat – govori nam Marin Baus i dodaje kako je mnogo važnije naglasiti borbu protiv leukemije.

Marin Baus (Foto: DVD Pirovac)

Da dobrovoljci DVD-a Pirovac u sebi imaju osobito izraženu humanu notu, dokazuje i to da je Bausu ovo već 4. godina za redom kako sudjeluje na utrci za Hrvatsku udrugu leukemija i limfoma – HULL.

– Prijašnjih godina trčalo se 412 stepenica, a ove 666, drugačije je iskustvo u svakom slučaju. No, mogu slobodno reći kako nema one zgrade s toliko puno stepenica koju mi ne bismo mogli trčeći proći – kaže nam Marin Baus zadovoljan ispunjenjem svih očekivanja.

Cjelokupni iznos koji su vatrogasci uplatili prijavom na utrku bit će doniran Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi – HULL.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here