Veliko srce otoka – na murterskom humanitarnom koncertu “Za djecu Afrike” tražila se karta više

0
2880
Kino sala Žut je bila puna (Foto: Katarina Ježina)

Projekt UNICEF-a “Škole za Afriku” u Murteru je dobio veliku potporu – na humanitarnom koncertu “Za djecu Afrike” održanom u subotu dvorana Kino sale Žut bila je dupkom puna.

Šesti po redu humanitarni koncert „Za djecu Afrike“ što ga je organizirala OŠ “Murterski škoji” uz potporu Općine Murter-Kornati ove je godine okupio na jednom mjestu cijeli otok – na pozornici su se uz Murterine, izmjenjivali Betinjani, Jezerani i Tišnjani, a stigli su i gosti iz Šibenika.

Organizatori i sudionici nisu krili oduševljenje odazivom publike.

– Ove je godine prvi put sudjelovao ovako velik broj djece što se pokazalo odličnim izborom i voljeli bi to ponoviti iduće godine. Poanta koncerta je da djeca pomažu djeci te je ovo još jedan od načina na koji se razvija empatija i uče životne vrijednosti među našim najmlađima – istaknula je Matija Kapov, učiteljica OŠ “Murterski škoji”.

– Dvorana je puna, publika odlična. Ovo je naše prvo sudjelovanje na ovakvom koncertu i iznimno nam je drago što smo tu i što doprinosimo humanom cilju koncerta – rekao je Silvio Šoda, saksofonist KUD-a Hartić Tisno.

Za djecu Afrike (Foto: Rudinapress/Katarina Ježina)

Svoje zadovoljstvo prepunom salom je izrazio i ravnatelj OŠ “Murterski škoji”. Bilo mu je drago i zbog mnogobrojne djece iz osnovnih škola sa otoka te se nada da će slijedeći koncert biti još bolji.
Nastupili su Pjevački zbor OŠ Murterski škoji Murter, Puhački orkestar KUD Hartić Tisno, Dječji crkveni zbor Sv. Mihovil Murter, Mate & Danijela, Klapa Solaris Šibenik, KUD Zora Betina i KUD Koledišće Jezera.

Koncertom “Za djecu Arfike” sakupljeno je ukupno dvije tisuće i tristo kuna, što je do sada najveća skupljena svota u šest godina održavanja koncerata.

Evo i nekoliko fotografija:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here