PLEMENITI OTOK Četiri mjesta Murtera ujedinjena za afričku djecu

0
3229
Na murterskom koncertu Za djecui Afrike nastupa i KUD Hartić - ilustracija Rudinapress/Unicef

Osnovna škola Murterski škoji i Općina Murter-Kornati pozivaju na humanitarni koncert ZA DJECU AFRIKE koji će se u Kino sali Žut održati u subotu, 2. prosinca s početkom u 19 sati.

Uz Murterine, na ovogodišnjem, šestom po redu murterskom koncertu Za djecu Afrike nastupaju i Betinjani, Tišnjani i Jezerani, te gosti iz Šibenika: Pjevački zbor OŠ Murterski škoji, Dječji crkveni zbor Sv. Mihovil iz Murtera, Mate & Danijela, Puhački orkestar KUD-a Hartić iz Tisnog, Klapa Solaris iz Šibenika, KUD Zora iz Betine i KUD Koledišće Jezera.

Ovaj koncert je jedna od vrlo rijetkih prigoda koja na jednom mjestu može okupiti ljude iz sva četiri mjesta otoka. Održava se u sklopu UNICEF-ova programa Škole za Afriku koji je pokrenut krajem 2004. godine  kako bi se djeci u najsiromašnijima zemljama Afrike omogućilo školovanje. Kroz ovaj program UNICEF pomaže izgradnju novih škola i popravak starih, a djeci osigurava nove  knjige, bilježnice, olovke i ostale školske potrepštine. Do danas je zahvaljujući ovom programu više od 30 milijuna afričke djece dobilo priliku ići u školu i time ostvariti sigurniju i bolju budućnost.

Foto: UNICEF

–  Među školama iz 24 zemlje svijeta u UNICEF-ovom programu od  2012. godine sudjeluje i naša škola koja na taj način nastoji dati svoj doprinos da bi što više djevojčica i dječaka u Africi moglo ići u školu. Iznimno mi drago da se oko ove plemenite ideje ujedinio cijeli otok Murter, te će se na koncertu u subotu na pozornici izmjenjivati izvođači iz sva četiri otočna mjesta – kaže Edo Juraga, glavni organizator koncerta i ravnatelj OŠ Murterski škoji.

Izvođači, kako i priliči humanitarnom koncertu, nastupaju bez naknade, a novac od ulaznica koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od 15 kuna bit će preko UNICEF-a proslijeđen u Afriku. Do sada je u sklopu ovog projekta za školovanje afričke djece samo u Hrvatskoj prikupljeno značajnih 5 milijuna kuna!

Foto: UNICEF

Program humanitarnog koncerta za djecu Afrike:

 

Puhački orkestar KUD-a Hartić Tisno (Dirigent: Dino Obratov)

The best of Josipa Lisac

Metallica

Indexi in Concert.

Dječji crkveni zbor Sv. Mihovil Murter (Voditelj: Dominik Kožulić)

Izbor murterskih pjesama

Mate & Danijela

Space cowboy

Corcovado

Let it be

KUD Zora Betina – Dječja skupina

Dječje igre i plesovi Betine i otoka Murtera (Voditelji: Jaka Jakovčev i Silvijo Tomas)

Pjevački zbor OŠ Murterski škoji Murter (Voditeljica: Danka Oreb-Jajac)

Bijeli Božić

Prepoznat ću ljubav

KUD Koledišće Jezera

Izbor dječjih pjesama i plesova iz Jezera (Voditelj: Nenad Milin)

Klapa Solaris Šibenik

Dalmatinac

Ružo crvena

Plovi mala barka

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here