Novi predsjednik tišnjanskog SDP-a je Karlo Klarin – najavljuje modernizaciju i aktivnije djelovanje stranke

0
3657
Karlo Klarin, novi predsjednik OO SDP-a Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinska organizacija SDP-a dobila je novo vodstvo – za novog predsjednika je izabran Karlo Klarin, dopredsjednik je Silvio Tomas, dok su načelnik Ivan Klarin i zamjenik načelnika Miljenko Meštrov izabrani u Općinski odbor stranke, zajedno s Mirelom Klarin Petrina, Andreom Vlaić i Hrvojem Klarinom.

Karlo Klarin bio je jedini kandidat za predsjednika i na konvenciji koja je održana u subotu izabran je jednoglasno. Riječ je o 38-godišnjem profesoru češkog i talijanskog jezika te književnosti, zaposlenom u Osnovnoj školi Vjekoslava Kaleba u Tisnom i Osnovnoj školi Vrpolje u Vrpolju. Član stranke je od 2013. godine i prilično je aktivan u njenom radu. Po drugi put je na lokalnim izborima izabran za člana Općinskog vijeća Općine Tisno, čiji je i potpredsjednik. Ujedno je i predsjednik Upravnog vijeća vrtića Spužvica i predsjednik Turističke zajednice mjesta Jezera.

– Preda mnom je ne lagana zadaća modernizacije rada naše stranačke organizacije i njeno jačanje, kako u brojčanom tako i u organizacijskom smislu. Aktivnijim radom, prije svega na terenu među ljudima, i promjenama, odnosno usklađivanjem sa zahtjevima vremena, nastojat ću potaknuti aktivnosti našeg članstva i u stranku uključiti što više ljudi, ne samo mladih na koje svi ciljaju, već svih koji svojim djelovanjem žele doprinositi zajednici – rekao nam je novi predsjednik tišnjanskog SDP-a.

Općinska organizacija SDP-a broji 83 člana. No, Klarin drži da nije bitan samo broj, nego i motivacija te spremnost na sudjelovanje u političkim procesima.

– To nije samo problem SDP-a. Ljude kod nas, a i članove stranke, uglavnom muče komunalni ili egzistencijalni problemi koje stranka ne može pojedinačno rješavati niti je to smisao njenog postojanja i djelovanja. Ujedno misle i da nemaju načina kako bi doprinijeli radu stranke ili općenito funkcioniranju zajednice. Naprotiv, svi smo odgovorni za sve što se događa s nama i oko nas. Svatko ima pravo i poželjno je da iznese svoje mišljenje i ideju, a stranka je tu da ta mišljenja i ideje artikulira i kanalizira prema njihovu ostvarenju na dobrobit čitave zajednice – kaže Klarin.

Najavljuje da će općinski SDP pod njegovim vodstvom aktivno surađivati i usklađeno djelovati sa svim općinskim i gradskim organizacijama, kao i krovnim tijelima stranke. U unutarnjem organizacijskom smislu najavljuje osnivanje Savjeta mladih i Savjeta seniora.

– Novo vrijeme zahtijeva i nove načine promišljanja i djelovanja. Siguran sam da ideje i volje za njihovu provedbu neće nedostajati. Za sada znam da ću svoju energiju usmjeriti  prema projektima socijalne tematike, ponajviše prema mladima, socijalnom poduzetništvu, europskim projektima i razvoju novih vidova turizma – kaže novi predsjednik tišnjanskog SDP-a.

Načelnik Ivan Klarin čestitao je novom predsjedniku i najavio usklađeno, timsko djelovanje čitavog novoizabranog vodstva. Na pitanje zašto se osobno nije kandidirao za čelno mjesto Općinske organizacije kaže da je ovakav raspored imao konsenzus kao najbolje rješenje za uspješno funkcioniranje stranke u nailazećem razdoblju.

– U više navrata sam ponovio kako sam sve svjesniji da gomilanje funkcija u jednoj osobi nije poželjno. Bio sam i saborski zastupnik, i predsjednik ŽO SDP-a, i koordinator za 9. izbornu jedinicu, i načelnik… i znam kako je takvim okolnostima nezahvalno svaki dan izabirati prioritete u radu. Za sada sam posvećen svojoj ulozi općinskog načelnika i vjerujem da kao član Općinskog odbora sasvim dovoljno mogu doprinijeti stranci i njenom radu za dobrobit cijele zajednice. Osim toga, kolega Karlo Klarin dolaskom na čelo OO SDP-a ne nasljeđuje mene, već Miljenka Meštrova, koji je na dužnost izabran kada sam ja 2013. godine preuzeo vođenje Županijske organizacije. Još uvijek sam u konzultacijama i nisam još odlučio hoću li se  ponovno kandidirati za predsjednika ŽO SDP-a – rekao nam je večeras Ivan Klarin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here