Vrijede li na Dunaju zakoni RH? “U tijeku je postupak legalizacije”

0
2276
Bespravna gradnja na Dunaju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sve do sada Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja tvrdilo je da je moguće legalizirati samo one bespravno sagrađene građevine koje su nastale do 21. lipnja 2011. godine. No, u slučaju poljske vile započete krajem 2013. godine na Dunaju Vlada Republike Hrvatske već skoro četiri godine ne zna hoće li primijeniti zakon.

Na upit o sudbini prijava bespravnog građevinskog zahvata u mjestu Ivinj (Dunaj), katastarske oznake čes. zem. 5970 k.o. Tisno koje je komunalni odjel Općine Tisno 8. siječnja 2014., 7. veljače 2014. i 28. prosinca 2015. godine uputio Odjelu inspekcijskog nadzora Područnoj jedinici u Šibeniku Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odgovara neodređeno:

“Građevinski inspektor za navedenu lokaciju donio je rješenje o uklanjanju 10. veljače 2014. godine. Prema informacijama kojima raspolaže građevinska inspekcija u tijeku je postupak legalizacije za navedeni objekt. Kad nadležni ured riješi predmet ozakonjenja (legalizacije), građevinska inspekcija postupit će u skladu sa Zakonom”, stoji u odgovoru Samostalne službe za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Na dodatni upit o eventualnim zakonskim izmjenama, odnosno posebnostima kojima se građevina na čestici 5970 izdvaja od drugih ilegalnih koje su morale biti srušene, iz Ministarstva odgovaraju da još ne znaju što će se dogoditi:

“Činjenica da je predan zahtjev za ozakonjenje nezakonito izgrađene zgrade ne znači i da će se navedeni objekt i legalizirati. Također, o samom postupku legalizacije i u kojoj je fazi informaciju potražite u nadležnom uredu koji rješava te predmete”, stoji u dodatnom pojašnjenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here